Dražba nemovitosti. Jak na to?

Tagy:  dražba nemovitosti, dražba

Dražba nemovitosti. Jak na to?

Nastal ten správný čas k pořízení vlastního bydlení nebo investice. Rozhodli jste se, že zkusíte koupit nemovitost v dražbě? Děláte dobře, tato metoda nákupu je bezpečná, rychlá a můžete tak získat dům nebo byt za nízkou cenu. Většina dražeb probíhá elektronicky, takže můžete koupit nemovitost z pohodlí domova.

Opravdu danou nemovitost chcete?

Předtím než se do dražby pustíte, musíte mít určenou strategii. Bude to bydlení pro vás nebo máte zájem spíš o investiční nemovitost, kterou dále prodáte či budete pronajímat? Nikdy nejde o to „vyhrát“ dražbu, ale získat to, co potřebujete. Jestliže je v nabídce dům v lokalitě, kde nechcete bydlet, nemá smysl o ní bojovat.

Důležité jsou i vlastnosti nemovitosti. Zajeďte se na ní podívat, poznejte sousedy i okolí. Nezapomeňte také zjistit, zda je v blízkosti škola, banka, obchod nebo dobrá dostupnost MHD atd.

Ujasněte si finance

Dražba je v podstatě taková hra. Přináší s sebou spoustu emocí, vzrušení a překvapení. Proto musíte mít chladnou hlavu a nesmíte se nechat strhnout tím, že ostatní přihazují. Nejlépe uděláte, když si předem stanovíte hranici, kterou nepřekročíte nebo jen opravdu lehce. Svého plánu se držte a nenechte se vyprovokovat k příliš vysoké částce.

Abyste potvrdili, že váš zájem o nemovitost je vážný, je potřeba složit jistinu. Dražba je většinou velmi rychlý proces a proto je potřeba mít peníze k dispozici. Tedy pro případ, že byste dražbu vyhráli.

Máte zájem? Vydržte!

Přihazování při dražbách je velmi nevyzpytatelné. Většinou zájemci čekají až do poslední chvíle. Pokud ale nabídka přijde těsně před vypršením limitu, je dražba prodloužena. Dostanou tak možnost další zájemci ke své další reakci. Takže se neradujte, ale ani nepropadejte panice. Vydržte až do úplného konce – pomyslného klepnutí dražebního kladívka.

Úvodní obrázek: Tori Rector/flickr.com

Článek Dražba nemovitosti. Jak na to? byl publikován 2. května 2016 v 00.00 v rubrice Investice. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...