Chytře provedená rekonstrukce zvýší hodnotu nemovitosti a přinese úspory na energiích. Co je k tomu potřeba?

Chytře provedená rekonstrukce zvýší hodnotu nemovitosti a přinese úspory na energiích. Co je k tomu potřeba?

Rekonstrukce nemovitosti je vždy komplikovanou záležitostí a je důležité vše důkladně promyslet. Jak uchopit celou rekonstrukci? Zde se nabízí mnoho hledisek. Udělat jen to nejnutnější? Zachovat původní ráz stavby? Přestavět nemovitost podle nových požadavků nebo navýšit její hodnotu a získat co největší komfort? Pak je zde i otázka finančních prostředků. Každý má jiné možnosti i mantinely.

Celou rekonstrukci je nejlepší probrat s odborníkem

Hned ze začátku promýšlení plánu rekonstrukce přichází na řadu první dilema. Bourat nebo nebourat, a když ano, tak jak moc. Pak ihned narazíte na další. Dům nejdříve zrekonstruovat a pak se nastěhovat. Nebo opačně? Je-li to možné, pak opačně je ideálním řešením. Tolik přípravná fáze. Na počátku rekonstrukce se obvykle objeví dva zásadní problémy – vlhkost a statické poruchy. Vlhkost se často zdá neřešitelná, a jakmile začnete rozebírat dům, vyměníte toho nakonec více, než jste chtěli.

Pro chytré zvládnutí rekonstrukce je dobré znát několik starých základních stavbařských pravidel. Větrat a větrat. S rekonstrukcí začít od střechy. Dořešit vlhkost nemovitosti. Promyslet si dispozice místností. Důsledně vyměnit vnitřní instalace ̶ odpady, vodovodní trubky i elektrické vedení. Poslední v řadě úvah obvykle bývá, zdali má rekonstrukce vést k úspornějšímu provozu nemovitosti do budoucna. Pak je dobré zvolit správná okna, minimálně dvojskla, nejlépe trojskla, a také okenní profily, těsnění, patřičnou izolaci pod fasádu a vybrat kvalitní úsporný systém zajišťující topení, ohřev vody a klimatizaci, který obstojí i v dlouhodobém časovém horizontu.

IClima vám pomůže chytře dovršit rekonstrukci nemovitosti

Dvacet jedna let vývoje a léta testování v praxi přivedlo na svět unikátní systém iClima, který vnímá vytápění, ohřev vody a klimatizaci jako jeden fenomén. Systém iClima stojí na moderním tepelném čerpadle s tepelným faktorem 7, kapilární síti s kapilárami v podlaze, stěnách i stropu a je podporován solárními panely. iClima v zimě topí a v létě chladí a ve vaší nemovitosti vytvoří prostředí, které je velmi příznivé pro zdraví. Díky dokonalé teplotní stabilitě systém spotřebuje minimum energie a má extrémně nízké provozní náklady.

Odborníci ze společnosti iClima vám rádi zodpoví vaše dotazy a přispějí ke zdárně provedené rekonstrukci vaší nemovitosti.

Článek Chytře provedená rekonstrukce zvýší hodnotu nemovitosti a přinese úspory na energiích. Co je k tomu potřeba? byl publikován 18. srpna 2016 v 23.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzrece. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...