Chcete podnikat doma? Ale v čem?

Tagy:  podnikání, práce doma

Chcete podnikat doma? Ale v čem?

Jestliže máte doma volné prostory, můžete v nich začít podnikat sami nebo je někomu pronajmout. Existuje hned několik možností, jak prostory využít. Záleží na tom, jak jsou velké a také v jaké oblasti se nachází.

1. Vytvořte a prodejte

Umíte něco, co jen tak někdo neumí? Může to být cokoliv. Třeba umíte krásně malovat, fotografovat nebo vyrábíte šperky, šijete kabelky či boty. Volný prostor v domě můžete využívat jako dílnu nebo ateliér. Své výrobky můžete prodávat přes e-shop a nebo využít weby jako je fler.cz, kde tvořiví lidé nabízí své výrobky. Pokud zvolíte prodej přes svůj vlastní web musíte počítat s investicí do webu, reklamy atd.

2. Ubytování v soukromí

Je váš dům v nějaké oblasti, která je zajímavá pro turisty? Blízko jezera, národního parku nebo například nedaleko Prahy? Potom se můžete pustit do pronájmu vašich volných prostor turistům. Nepůjde to samo od sebe, je nutné investovat něco do reklamy a zaplatit si také inzerci na ubytovacích webech. Pokud k vám turisté najdou cestu, věřte, že krátkodobý pronájem pro turisty bude výnosnější než ten dlouhodobý. Bude s tím ovšem práce.

3. Domácí e-shop

Dejte si pozor na to, jaký sortiment si zvolíte. Musíte najít díru na trhu. Prodávat něco, čeho je na internetu tisíce je nesmysl. U malého e-shopu nemůžete dávat nižší ceny než velké obchody nebo s nimi jakkoli jinak bojovat. Najděte si své zákazníky a zaměřte se na ně. Nabídněte jim to, co velcí konkurenti nemohou. Třeba osobní péči o zákazníky, pomoc s výběrem zboží a jiné služby.

4. Prostor k podnikání

Jestliže se nacházíte někde blízko hlavní silnice můžete přemýšlet o tom, že prostory pronajmete k podnikání. Může to být třeba kadeřnictví, kosmetika, daňová kancelář, masážní studio, večerka atd. Jestliže se nechcete o nic starat je tato možnost velmi vhodná.

Úvodní obrázek: Jim Brickett/flickr.com

Článek Chcete podnikat doma? Ale v čem? byl publikován 26. října 2015 v 00.00 v rubrice Podnikání. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...