Chyby, díky kterým se cestování prodraží

Chyby, díky kterým se cestování prodraží

Máte rádi cestování? Pokud ano, je dobré vyvarovat se několika důležitých věcí, kvůli kterým se vám může výrazně prodražit. O jaké věci se jedná? Často jde doslova o fatální chyby. Podívejte se společně s námi na to, jaké to jsou.

Nemáte cestovní pojištění

Rozhodně jedna z největších chyb, kterou můžete při cestování udělat. Důvodem je to, že pokud se vám něco stane, budete si muset hradit léčebné výdaje ze svého. Nemít cestovní pojištění je ale rizikem i ve chvíli, kdy vám jsou ukradeny vaše věci, nebo ve chvíli, kdy někomu způsobíte škodu. I na toto se totiž daná pojistka může vztahovat. Nejvýhodněji si sjednáte cestovní pojištění online.

Své zavazadlo nezkontrolujete

Cestujete letadlem? Pamatujte, že zde panují poměrně přísná pravidla. Primárně s ohledem na to, co v zavazadlech můžete mít. Pokud jde o nežádoucí předmět, může být na místě vyhozen, bez ohledu na jeho hodnotu. Důležité je ale dodržet i limit vašeho zavazadla. A to váhový nebo rozměrový. Pokud ho přesáhnete, nevyhnete se vysokým doplatkům.

Přečtěte si také: Jak a kdys nás může ochránit cestovní pojištění?

Berete si málo peněz

Je dobré mít rezervu. A při cestování to platí dvojnásob. Důležité je mít dostatek peněz v hotovosti, se kterou dnes zaplatíte v podstatě kdekoliv. Jako rezervu doporučujeme mít také kartu. Rozhodně nespoléhejte jenom na ni, jelikož ne vždy a všude jsou dostupné bankomaty, nebo možnost placení kartou.

Zapomínáte na svůj zdravotní stav

Pokud trpíte zdravotními problémy, je rozhodně třeba nezapomenout na medikamenty, které musíte mít při sobě. A to třeba i na palubě letadla, nebo pro potřeby v cílové destinaci. Kromě těchto léků nezapomínejte také na ty klasické, související třeba s nachlazením, se střevními problémy, nebo s bolestmi.

Přečtěte si také: Jak si sjednat nejlevnější cestovní pojištění?

Nevíte nic o cílové zemi

Každá má své předpisy. Hlavně s ohledem na to, co můžete do země dovézt, nebo co můžete odvézt. Pokud toto porušíte, můžete si být jisti pokutou. A ta rozhodně nebývá nijak malá. Právě naopak.

Článek Chyby, díky kterým se cestování prodraží byl publikován 2. února 2017 v 22.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...