Nepodceňujte cestovní pojištění

Tagy:  cestovní pojištění

Nepodceňujte cestovní pojištění

Konečně! Termín vaší dovolené se pomalu blíží? Vše je zaplaceno a zařízeno a vy už jen přemýšlíte, zda máte všechno potřebné. Plavky, opalovací krém, sluneční brýle… a najednou si uvědomíte, že jste si zapomněli sjednat cestovní pojištění. Nebojte se, přesto, že odjíždíte už za pár dní, cestovní pojištění ještě uzavřít stihnete.

Cestovní pojištění vám může ušetřit peníze i problémy

Jestliže se chystáte vycestovat za hranice, vždy byste měli být pojištěni. A je jedno, zda se jedná o víkend nebo několik týdnů. Nehoda, zranění nebo zdravotní problémy mohou přijít kdekoliv a kdykoliv. Náklady na řešení těchto problémů vás mohou přijít v zahraničí opravdu draho. A přitom cestovní pojištění stojí jen pár korun denně. Pokud se tedy chcete vyhnout problémům v zahraničí a placení zbytečně vysokých částek za ošetření atd., potom se pojistěte.

Sjednání cestovního pojištění on-line

Nemáte čas obíhat pojišťovny a zjišťovat jaké nabízí pojištění? Potom zkuste nějakou z pojišťovacích kalkulaček. Vyplníte formulář s informacemi o pojišťovaných osobách a zemi kam se chystáte. Potom si zobrazíte všechny nabídky a z těch si vyberete tu, která vám nejvíce vyhovuje. Ale dávejte si pozor, nejlevnější nabídka nemusí být nejvhodnější. Kromě ceny se zaměřte i na rozsah pojištění a pojistné podmínky.

Na internetu si můžete pojistku rovnou i objednat a zaplatit. Což je hlavně pro ty, kteří potřebují tuto záležitost vyřídit na poslední chvíli, velká výhoda. Platbu je většinou možné provést přímou platbou, platební kartou nebo převodem na účet. Daná částka musí být pojišťovně nakázána před odjezdem, protože až potom nabývá vaše pojištění platnosti. Po odeslání objednávky a poukázání platby obdržíte potřebné dokumenty. Také dostanete informace, jak postupovat a na koho se obrátit v případě, že se vám něco stane.

Úvodní obrázek: docentjoyce/flic­kr.com

Článek Nepodceňujte cestovní pojištění byl publikován 13. července 2015 v 00.00 v rubrice Pojištění. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...