Do jakých pojistek se vyplatí investovat?

Do jakých pojistek se vyplatí investovat?

Dnes téměř není dne, kdy by nás prostřednictvím emailu, osobně, nebo telefonu neoslovila pojišťovací, nebo finanční instituce s nabídkou svých produktů. Ačkoliv většina z nás odolává, ne vždy je to nutně dobrá cesta, jelikož jsou situace, kdy pár investovaných stovek může ušetřit i statisíce. A spolu s webem www.srovnejto.cz, který je unikátním porovnávačem pojistných produktů, jsme zpracovali seznam pojistek, které se rozhodně vyplatí uzavřít.

Myslete na věci ve své domácnosti

Ať už je to vybavení v podobě nábytku, elektronika, ale třeba i výpočetní technika, nebo kola ve sklepě. To vše může být poničeno během požáru či vlivem vytopení, ale stejně tak může vše zůstat v rukou nenechavého zloděje. I když se ho vypátrat nepodaří, nemusíte zoufat, máte-li uzavřené pojištění domácnosti. To je dnes pojistkou, která vyjde na pár stovek měsíčně a ochrání veškeré interiéry vašeho domu i bytu, včetně kompletního vybavení.

Myslete i na své zdraví

Jste-li nemocní, či se snad zraníte, musíte vyhledat lékaře, který vás v tuzemsku ošetří zcela zdarma – a to díky zákonnému zdravotnímu pojištění. Takový komfort vás ale nečeká v zahraničí, kde je třeba za každé ošetření či zákrok zaplatit nemalé peníze. Přitom stačí tak málo, a to cestovní pojištění sjednané online. To by mělo mít několik atributů, které souvisejí s účelem pobytu, nebo lokalitou, kam se chystáte. A ty ty nejdražší varianty nestojí více, než pár jednotek nebo desítek korun na den, a přitom vám poskytnou i milionové krytí. Mimo to se cestovní pojistka může vztahovat i na:

  • Pojištění zavazadel
  • Pojištění odpovědnosti
  • Pojištění úrazu

Neporušujte zákon při cestách autem

Do třetice zmíníme pojistku, která se týká všech motoristů. Jak už mnozí samozřejmě tuší, jedná se o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, tedy povinné ručení. To dnes nejenom nařizuje zákon, ale mělo by být samozřejmostí u každého zodpovědného řidiče. A to proto, že právě z něho jsou hrazeny jakékoliv škody, které svou neopatrnou jízdnou způsobíte.

Článek Do jakých pojistek se vyplatí investovat? byl publikován 6. února 2015 v 13.45 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...