Povinné ručení skýtá velké úspory

Tagy:  Povinné ručení, pojištění, povinnost, srovnání, pojišťovna, internet

Povinné ručení skýtá velké úspory

V době, kdy mnoho domácností obrací každou korunu, se vyplatí hledat úspory v pravidelných výdajích. Ačkoliv je velmi snadné změnit pojišťovnu, spousta motoristů konzervativně zůstává stále u stejné. Rozhodně nebude chybou zkusit se porozhlédnout, jestli konkurence nemá lepší nabídku…

Povinné ručení sice musí mít všichni motoristé, ale mohou si vybrat pojišťovnu, která pro ně bude nejvýhodnější. Každý má jiné požadavky, nicméně díky nezávislým on-line kalkulačkám získají rychle a v pohodlí domova přehled, jak výhodná je jejich stávající pojistka. Využít internet je určitě lepší než poslechnout reklamu v televizi či v rádiu. Mimochodem, úplně stejně lze změnit dodavatele plynu, elektřiny nebo jiných pojistek…

Internet je velký pomocník

Vybírat pojišťovnu pro povinné ručení bez internetu je těžké – každá má jiný systém slev, bonusů, malusů, zvýhodňuje různé řidiče a různá vozidla. Někdo z motoristů hledá nejlevnější cenu, jiný chce výhodné připojištění na živelné katastrofy nebo srážku se zvěří, další si klidně připlatí jen za jistotu, že pojišťovna v případě havárie bude plnit a ne hledat výmluvy.

Dnešní doba ale nabízí on-line kalkulačky, se kterými je vše hračka. Během pár minut má člověk z pohodlí domova jasno, jestli zůstat s povinným ručením tam, kde je, nebo se odhodlat pro změnu. Díky celkem podrobnému dotazníku o vozidle i o motoristovi samotném dá počítač nejvýhodnější nabídku šitou „na míru“.

Pokud zde člověk najde výhodnější nabídku, ani v tomto případě nemusí nikam chodit, i změnu jde udělat v dnešní elektronické době on-line. Povinné ručení nabízí mnoho menších nebo méně známých pojišťoven, které konkurují starým známým subjektům cenou, službami nebo obojím. Je proto dobré si porovnat, jestli by se nevyplatilo přejít jinam. A pokud nebude motoristovi cokoliv jasné, opravdu kvalitní weby nabízí i odpovědi na nejčastější otázky k povinnému ručení. Tam obvykle zájemci najdou vše, co je napadne.

Úspora pár set potěší

Obvyklá úspora, kterou mohou motoristé získat díky porovnání na internetu, je čím dál vyšší. V začátcích těchto kalkulaček nabízely pojišťovny slevy deset nebo dvacet procent, nicméně konkurenční boj trvá a dnes mohou být slevy až deset tisíc korun ročně. To je ale spíše extrém, nejčastější lze ušetřit na povinném ručení pár stovek. I to je ale příjemné, tyto peníze pak lze investovat do lepších letních pneumatik, do nového oleje nebo na opravy drobných vad na karoserii.

Povinné ručení je sice nezbytnost, nicméně výběr pojišťovny je zcela v režii motoristy. Foto: Martin SingrPovinné ručení je sice nezbytnost, nicméně výběr pojišťovny je zcela v režii motoristy. Foto: Martin Singr

Rozhodně ale není dobrý nápad ušetřit tím, že si povinné ručení prostě nesjednáte. Pokud řidiče nepojištěného vozidla přistihne policejní kontrola, může dostat pokutu až 40 000 korun. Vzhledem k tomu, že dnes lze sjednat povinné ručení zhruba za tisícovku ročně, nemá smysl dlouho přemýšlet o výhodnosti. Ale pozor, tři tisíce může být sankce, pokud řidič uzavřené ručení má, ale nemá u sebe doklad toto dokazující.

Článek Povinné ručení skýtá velké úspory byl publikován 17. února 2014 v 21.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...