Hypotéka s bonusem nově na trhu

Tagy:  hypotéka s bonusem

Hypotéka s bonusem nově na trhu

Novinkou roku 2013 úvěrového financování je tzv. Hypotéka s bonusem, kterou ve svém portfoliu má Hypoteční banka. O jaký typ hypotéky se jedná, kdo na ni má nárok a jaké bonusy přináší? Na všechny tyto i další otázky se pokusíme zodpovědět v tomto článku, takže s chutí do něj.

Letmé seznámení s hypotékou

Žít na dluh není pro mnohé z nás nic nepředstavitelného, ale vyplývají z toho mnohé omezení, nutnost striktního dodržování daných pravidel a další obdobné “nepříjemnosti”. I přes to všechno se však lidé zadlužují, dobrovolně i nedobrovolně.

Jeden z úvěrů má však naprosto odlišnou charakteristiku, než například úvěr na na dovolenou či na hezké auto. Jeho účel by se totiž dal zařadit mezi existenční.
Jedná se o hypoteční úvěr. Ten totiž primárně slouží k financování bydlení. Využijeme ho v mnoha případech, například když se osamostatňujeme od rodiny, chystáme se rozšiřovat domácnost o další členy nebo jen prostě chceme žít ve své vlastní. Důvodů je mnoho, ale každopádně ve všech těchto a podobných případech můžeme s hypotékami počítat.

Takovýto úvěr se, například oproti spotřebitelskému, vyznačuje nízkým úrokem, v řádech jednotek procent, a dlouhým trváním. Plnění hypotečního úvěru tak mnohdy trvá několik desítek let.

Hypotéka s bonusem – neobvyklý typ?

Vraťme se ale zpět k hypotéce s bonusem, které již byly věnovány počáteční řádky. V první řadě je však potřeba zmínit se o tom, že se nejedná o hypotéku v pravém slova smyslu, nýbrž o jakýsi “doplněk” souvisejícího úvěru. Nárok na něj přitom má téměř každý, protože stačí splnit následující dvě základní podmínky:

  • splatnost na dobu 20–40 let
  • fixace na dobu 3–5 let

Tímto také odpovídám na druhou otázku kladenou v úvodu, že na hypotéku s bonusem má nárok téměř každý. Průměrná délka splatnosti totiž překračuje období 20 let.

Hypotéka s bonusemHypotéka s bonusem

Jaké nám však přináší výhody a bonusy? Stačí pokračovat ve čtení …

Věrnost je klíčem

Veškeré slibované bonusy mají jasnou souvislost s věrností, protože jejich plnění probíhá během celé doby splácení úvěru. Jeho podstatou jsou nižší měsíční splátky, ale třeba snížení o 5 % z celkové výše úvěru.

Výplata bonusů je tak rozdělena do dvou částí, přičemž 1. část má své plnění po 12 letech pravidelného splácení, kdy se sníží nesplacená část úvěru. Platnost 2. části však nastává až v okamžiku konce splácení, kdy se od zbývající nezplacené částky odečte vypočtený bonus.

Výpočet splátek na internetu zdarma

K tomu, aby si člověk udělal co nejlepší představu, do čeho vlastně jde, je dobré použít hypoteční kalkulačky. Těch nalezneme na internetu docela dost, každá hypoteční společnost je mívá na svých webových stránkách.

podrobná hypoteční kalkulačkapodrobná hypoteční kalkulačka

Stačí zadat hodnoty nutných položek, mezi které patří například příjmy ze zaměstnání, příjmy z podnikání, základní informace o rodině/domácnosti a další obdobné informace. Nic citlivého. Vypočtenou částku výše splácení obdržíme ihned po potvrzení zadaných údajů, v případě souhlasu s hypotéční kalkulačkou můžeme okamžitě vyplnit formulář pro zpětné kontaktování a domluvení konkrétních podmínek.

Refinancování jako závěrečná tečka

Na samotný závěr se zmíním ještě o jedné možnosti, která může velice hezky pomoc horší finanční situaci při splácení úvěru na bydlení. Jedná se o refinancování hypotéky, což znamená možnost splácení závazků souvisejících s bydlením jiných bank za nových podmínek, jako je například rozložení do delšího časového období avšak s nižší úrokovou sazbou.

refinancování úvěrurefinancování úvěru

Refinacování hypotéky tedy může využít každý, kdo má strach, že by nedokázal ustát výši svých závazků z jakéhokoliv důvodu: ztráta zaměstnání, snížení platu, více úspor pro rodinu atd. O tom a vlastně o všem s hypotékami souvisejícím se můžete poradit se svým finančním poradcem nebo přímo na pobočce.

Článek Hypotéka s bonusem nově na trhu byl publikován 28. února 2013 v 21.00 v rubrice Půjčky. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...