Air bank - nová a lepší banka?

Tagy:  air bank, banka, spoření

Air bank - nová a lepší banka?

Air bank nabízí své služby zákazníkům již od listopadu minulého roku. Je členem a zároveň společností jedné z největších investičních a finančních skupin ve střední a východní Evropě. Jedná se o skupinu PPF, která vlastní aktiva ve výši neuvěřitelných 14,36 miliard Eur. Nyní si možná kladete otázku, proč se PPF vůbec pustila do vybudování a vytvoření další banky. Důvod je prostý – Air bank má ambice stát se první bankou, kterou mají lidé skutečně rádi. Tato banka především nepovažuje své klienty jen za pouhá čísla jak je tomu u ostatních bank. Air bank jedná se zákazníky otevřeně a pravdivě, zkrátka – férově. Když se nad tím zamyslíme, tak banka vlastně není nic jiného než služba a jelikož si tento fakt Air bank uvědomuje, snaží se o to, aby její služby byly přehledné, všem přístupné a srozumitelné. Žádné složitosti či komplikované postupy, které zákazníky pouze matou, u Air bank zkrátka nenajdete.

Výhody Air bank

A jaké jsou tedy její konkrétní výhody? Pokud začnu chválozpěvem na spořící účet, tak zde banka především garantuje, že její úroky patří vždy mezi první tři nejvyšší na trhu. Pro úplnost uvedu aktuální úrokovou sazbu, která u Air bank činí v měsíci červenec 2,50%. Tato sazba je pravidelně porovnávána se sazbami spořících účtů ostatních bank na trhu, vyjma termínovaných účtů – ty do srovnávání nejsou zahrnovány. Můžete si být jisti, že u Air bank dostanete na svůj účet jeden ze tří nejvyšších úroků, který se na bankovním trhu nachází a to bez ohledu na to, kolik peněz máte na svém spořícím účtu. Vedení spořícího účtu, včetně neomezených převodů mezi účty v Air bank je zdarma a bez zbytečných omezení. Ať už přes pobočku, internetové či telefonní bankovnictví, Air bank zaručuje, že vždy budete mít přístup ke svým penězům, kdykoliv je budete chtít použít. Je zde také možnost mít své peníze na spořícím účtu v eurech či amerických dolarech. Rovněž samotné založení spořícího účtu je jednoduché, rychlé a srozumitelné. Založení zabere jen pár minut a je možné jej uskutečnit pohodlně z domova nebo přes kurýra, na pobočce či poštou.

Běžný účet

U běžného účtu je příznivé zejména to, že si jej lze vyzkoušet na dobu tří kalendářních měsíců, přičemž Vám budou navráceny zpět na účet všechny poplatky, které byly za toto období naúčtovány kromě poplatků za méně časté služby, kterými jsou například výběr hotovosti z bankomatu či na pobočce u jiné banky mimo země EU, vydání třetí či další platební karty nad rámec tarifu, zaslání upomínky nebo vystavení potvrzení včetně mimořádného výpisu na Vaši žádost, apod. Během tohoto tříměsíčního období je samozřejmě umožněno účet kdykoliv zrušit, ale panuje zde podmínka, že v takovém případě vám nebudou navráceny poplatky za poslední kalendářní měsíc. Air bank nabízí dva cenové programy pro vedení účtu. Tzv. malý tarif nemá žádný měsíční poplatek, klient tedy hradí pouze za vybrané transakce. Naproti tomu stojí Velký tarif, s kterým mají klienti zdarma všechny běžné poskytované služby a to včetně výběru z bankomatů v celé EU. V závěru nemohu nezmínit její internetové bankovnictví, které je srozumitelné a moderní. Vidíte tu jednoduchost, rychlost a účelnost? Přesně taková je Air bank. Banka, kterou můžete mít rádi. Pokud vás nabídka této banky zaujala, pak doporučujeme její webové stránky: www.airbank.cz

Článek Air bank - nová a lepší banka? byl publikován 31. července 2012 v 00.00 v rubrice Spoření. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...