Jak si nechat založit společnost na klíč?

Tagy:  založení společnosti, ready-made, evropská akciová společnost

Jak si nechat založit společnost na klíč?

Nebaví vás už pracovat jako zaměstnanec? Chcete vydělávat na vlastní pěst a být sám sobě pánem? Pokud máte odvahu, podnikatelského ducha a nápad, který by byl přínosem pro trh, založte si vlastní firmu a začněte podnikat. Být podnikatelem má mnoho výhod – relativní volnost, žádní nepříjemní šéfové a fixní pracovní doba. Začít podnikat v České republice však není úplně jednoduchou záležitostí. Co se vyřizování týká, patří Česko na přední evropské příčky v žebříčku nejsložitějšího založení vlastní firmy. Více „papírování“ a průtahů má už snad jen krizí stižené Řecko. Podnikání v České republice také není zcela jednoduché kvůli velkému počtu podnikatelských subjektů. Těch se po revoluci objevilo jako hub po dešti a prosadit se není snadné. Pokud však máte dobrý podnikatelský záměr a podaří se vám zaujmout a upevnit si pozici na trhu, máte vyhráno.

Společnost s ručením omezeným

Jak si takovou firmu založit? Nejprve je nutné se rozhodnout, jaký typ společnosti chceme vlastnit. V České republice je nejčastější společnost s ručením omezeným a akciová společnost. S.r.o. co do počtu firem vede, založení společnosti s ručením omezeným je totiž levnější a jednodušší. Pokud nechcete běhat téměř denně po úřadech a institucích, můžete zvolit stále populárnější formu založení s.r.o. Tou je založení takovéto společnosti tzv. na klíč. Na internetu existuje velké množství firem, které vám společnost s ručením omezeným založí a vyřídí vše potřebné. Stačí složit 200 000 kč základního kapitálu na účet zakládané společnosti plus samozřejmě poplatek firmě za vyřízení všech dokumentů a čekáte na zapsání do obchodního rejstříku.

Ready-made

Stále populárnější je nákup tzv. ready – made společnosti. Toto je již založená firma zapsaná v obchodním rejstříku, se splaceným základním kapitálem a často i s poskytnutým sídlem. I tuto firmu si můžete koupit přes internet a nemusíte se již starat o vyřizování zakládající dokumentace.

Akciová společnost

Podobně lze založit také akciovou společnost. I tu můžete vyřídit online přes internet, k jejímu založení akciové společnosti však potřebujete alespoň 2 miliony korun, popřípadě 30 % z této částky jako zálohu. Postup je pak stejný jako u zakládání s.r.o. I akciovou společnost lze koupit jako ready – made, stále populárnější je však tzv. evropská akciová společnost, která již funguje na základě evropského práva s prvky práva členské země, ve které se nachází. Více informací najdete např.na podnikejsnadno.cz

Článek Jak si nechat založit společnost na klíč? byl publikován 30. srpna 2012 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...