S pojištěním domácnosti získáte i pojištění odpovědnosti

S pojištěním domácnosti získáte i pojištění odpovědnosti

Přemýšlíte, že byste si zařídili pojištění občanské odpovědnosti? Upřímně, měli byste ho mít. Chrání vás v situacích, které vás v běžném životě běžně potkají. Jestli vás od něj odrazují dodatečné náklady, máme pro vás dobrou zprávu. Dá se totiž získat i zdarma.

Pojištění existuje tolik, že běžný člověk obvykle nemá vůbec jasno v tom, jaké vlastně potřebuje. Pojištění odpovědnosti je každopádně jedním z těch, které byste si zařídit měli. Neděláte to jen pro sebe, ale pro celou svou rodinu. Dost často je totiž v rámci jedné pojistné smlouvy chráněná celá rodina.

Na co je pojištění odpovědnosti?

Pojištění odpovědnosti či pojištění občanské odpovědnosti kryje případy, kdy někomu způsobíte újmu na zdraví, škodu na věci či finanční škodu. Lidé jí často říkají „pojistka na blbost“, což její podstatu vystihuje docela dobře.

Pojišťovna vám proplatí, když syn vysklí sousedce okno. Nebudete muset hradit škodu z vlastní kapsy, pokud vytopíte sousedy. Vrásky vám nebude dělat ani situace, kdy při volejbale zlikvidujete spoluhráče a bolestné pro něj bude stát statisíce.

Získejte ho zdarma k jinému pojištění

Jelikož je pojištění odpovědnosti zcela běžné a potřebuje ho každý, spousta pojišťoven ho nabízí jako součást balíčku v rámci jiné služby. Například pokud si zařídíte pojištění domácnosti, budete mít v ceně odpovědnost s limitem 3 000 000 Kč, a to s platností na celou vaši rodinu a po celém světě. Už tedy nebudete muset řešit odpovědnost, až si budete sjednávat cestovní pojištění na dovolenou.

Online pojištění domácnosti však není jediným produktem, k němuž dostanete tento hezký bonus. Odpovědnost si pojistíte i při uzavření zdravotního pojištění cizinců či pojištění odpovědnosti pilota.

Na závěr ještě pozor na jednu věc. Pojištění se vztahuje na všechny členy rodiny, ale nikoliv na zvířata. Připojištění odpovědnosti vlastníka psa, koně či skotu je třeba zařídit zvlášť a připlatit si za něj.

foto: ergo.cz

Článek S pojištěním domácnosti získáte i pojištění odpovědnosti byl publikován 22. října 2019 v 21.15 v rubrice Pojištění. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...