Konsolidovat vánoční půjčky lze již v lednu

Konsolidovat vánoční půjčky lze již v lednu

Přestože umořit jednu půjčku tím, že si vezmete druhou, je krajně nerozumné řešení, spousta lidí to dělá. Často nevidí jiné východisko, nemají peníze na splátky a nevědí, jak jinak situaci řešit. Jenže pokud nejsou schopní splácet jeden úvěr, jen těžko zvládnou dva. Pak se jako řešení nabízí konsolidace.

Právě nyní je vhodná doba si zopakovat, pro koho je vhodné refinancování neboli konsolidace úvěrů. Spousta lidí si totiž zařídila naprosto nevýhodnou nebankovní půjčku na vánoční dárky, a ačkoliv je teprve leden, již nyní se mnozí z nich dostali do situace, kdy nejsou schopní své závazky splácet. Někteří už dokonce stihli „vyřešit“ situaci požádáním o další půjčku. Takže jak je to s tou konsolidací?

Proč o ní vůbec uvažovat?

Konsolidace vám sloučí všechny vaše malé půjčky do jedné větší. Prakticky to probíhá tak, že banka nebo nebankovní společnost, u níž si refinancování zařídíte, splatí všechny současné úvěry a místo toho vám nabídne jeden. Splátky jsou nižší a mnohdy dosáhnete i výhodnějšího celkového úvěru. Záleží na konkrétní společnosti a také vašich současných půjčkách. Velkou výhodou je přehlednost. Nemusíte se každý měsíc starat, jestli jste už zaplatili všechny půjčky, pamatujete jen na jednu splátku.

Co všechno lze konsolidovat?

Typicky se konsolidace vztahuje na spotřebitelské úvěry, B2B úvěry typu Zonky, někdy i kontokorenty a dluhy z kreditních karet. Některé společnosti nabízí refinancování také pro leasingy. Málokdy bývá omezen počet úvěrů, často ovšem narazíte na finanční hranici. Ta se velmi často pohybuje kolem půl milionu korun, což na vánoční půjčky určitě stačí. Vypátráte i finanční instituce s vyšším stropem, většinou však požadují ručitele.

Komu nepomůže?

Jestliže nemáte problémy se splácením všech svých úvěrů, o refinancování ani neuvažujte. Přineslo by vám nižší splátky, ale tím logicky i delší dobu splácení. Konsolidace je zpravidla zapovězená rovněž těm, kdo mají se splácením velké problémy. Je třeba o ni zažádat co nejdříve, když vidíte, že na své závazky nestačíte. Pak už by vás finanční instituce mohly odmítnout. Takže na nic nečekejte a najděte si nejvýhodnější konsolidaci vánočních půjček klidně už teď v lednu.

Článek Konsolidovat vánoční půjčky lze již v lednu byl publikován 2. února 2019 v 06.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...