Dlužíte? Konsolidace půjček vyřeší problémy

Tagy:  půjčky, úvěr, konsolidace, refinancování, úspora, bankovní společnosti, nebankovní společnosti, P2P, Česká Spořitelna, Home credit, zonky.cz

Dlužíte? Konsolidace půjček vyřeší problémy

V dnešní době není nic neobvyklého mít úvěr. Ať už jde o byt, auto, elektroniku nebo cokoliv jiného. Je rychlejší a relativně výhodné si půjčit a zaplatit později. Může se ale stát, že člověku začnou dluhy přerůstat přes hlavu. Zkrotit půjčky pomůže konsolidace, jak na to?

Konsolidace půjček je jednoduché sloučení více úvěru do jednoho. Člověk pak nemusí platit několika společnostem, ale hradí jen jednu pravidelnou splátku. Ušetří tak několika způsoby. Zejména se sníží měsíční splátka, dále se také uspoří čas a „administrativa“, protože je vše na jednom účtu a je prakticky nemožné zapomenout jeden měsíc zaplatit některou z půjček. Dalším velkým kladem je, že u konsolidace si lze nově nastavit parametry – výše splátek, doba splácení a den, ke kterému se bude splátka hradit tak může ideálně vyhovovat aktuální situaci.

Konsolidace nejen úvěrů, ale i dalších finančních produktů jako například kreditních karet, dnes nabízí nejen téměř všechny banky působící na českém trhu. Lze zvolit třeba konsolidace půjček od České Spořitelny. Konsolidovat mohou ale i nebankovní společnosti – to je alternativa pro dlužníky, kterým sloučení zamítla banka. Zřejmě nejznámější společností, která pomůže v situacích, kdy se banka staví ke klientovi zády, je Home Credit. Vybrat si může člověk pomocí speciálních kalkulaček, které napoví, kde je nejvýhodnější konsolidace půjček. Výše konsolidace může být až v řádech milionů a splatnost až deset let. Ale pozor, jsou i situace, kdy konsolidace příliš nepomůže.

Další možností je refinancování půjček. Klienti, kteří si zvolí tuto alternativu, pak splácí úvěr za výhodnějších podmínek. Tím, že se domlouvají nové podmínky, lze snížit měsíční splátky nejen díky rozložení do více let, ale i díky nižším úrokům. Refinancovat pak jde i celé konsolidace. Nejpohodlnějším způsobem, jak si o refinancování zažádat, je podobně jako u konsolidace přes internet. Dá se to ale zvládnout také přes telefon nebo osobně přímo na pobočce. Vedle bank a nebankovních institucí lze zvolit i P2P variantu, konkrétně jde o spojení zonky.cz a refinancování úvěrů. Je tedy zřejmé, že zlevnit své půjčky lze, stačí jen porozhlédnout se po možnostech.

Článek Dlužíte? Konsolidace půjček vyřeší problémy byl publikován 4. října 2017 v 22.00 v rubrice PR články. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...