Druhy nebankovních půjček - jak vybrat tu správnou?

Druhy nebankovních půjček - jak vybrat tu správnou?

Ocitli jste se v situaci, kdy potřebujete půjčku? Pokud ano, nejspíš jste se poohlíželi po bankovní půjčce, které by vám mohly pomoct. Co dělat v případě, že s žádostí o půjčku u banky neuspějete? Není třeba házet flintu do žita. Existuje celá řada nebankovních půjček, které poskytují nebankovní instituce. Ačkoliv o nich koluje řada nepravd, jakože jsou velmi nevýhodné, apod. Opak je však často pravdou. V následujících řádcích vám představíme jednotlivé druhy nebankovních půjček a poradíme vám, jak je vybrat.

Online či rychlé půjčky

Pod tímto názvem se ukrývají rychlé půjčky, které si vyřídíte online z pohodlí domova. Jejich výhodou je rychlost, se kterou je vyřídíte. Stačí vyplnit jednoduchou žádost na internetových stránkách společnosti a vyčkat na její posouzení. Zpravidla poté následuje odeslání platby na váš účet v případě schválení. U těchto půjček si můžete sjednat půjčku od 1000 Kč.

Půjčky bez registrů

Půjčky bez registrů vyhledávají zákazníci, kteří mají nějaký škraloup v registru dlužníků, kvůli kterému jim je zamítnuta půjčka v bance. Tyto společnosti prověřují zákazníka prostřednictvím svých interních metod, registry dlužníků nejsou prověřovány. V České republice existují čtyři takovéto registry, které využívají banky, nebankovní společnosti nebo například telefonní operátoři.

Půjčky bez doložení příjmů

Půjčky bez doložení příjmů jsou skupinou půjček, které získá žadatel bez toho, aniž by musel dokládat své příjmy. Zde si můžete zpravidla vybrat mezi dlouhodobou, střednědobou nebo krátkodobou půjčkou bez doložení příjmů.

Hotovostní půjčky

Samostatnou skupinu tvoří hotovostní půjčky, tedy půjčky, které jsou zákazníkům vyplaceny v hotovosti oproti podpisu smlouvy u nich doma či v kanceláři poskytovatele půjčky. Splátky pak probíhají také v hotovosti, v týdenním či měsíčním intervalu. Tyto půjčky jsou velice populární zejména u zákazníků, kteří z nějakého důvodu nemají bankovní účet.

Podle čeho vybírat vhodnou nebankovní půjčku

Podle podmínek pro poskytnutí

Než si vyberete konkrétní půjčku, prostudujte si pečlivě podmínky pro její získání. Dozvíte se v nich důležité informace i to, pro koho jsou tyto půjčky určeny. Může se také stát, že zjistíte, že tyto konkrétní podmínky nesplňujete. Nebankovní společnosti si zpravidla stanovují tyto podmínky:

  • věk 18, případně 21 či 25 let
  • české občanství
  • trvalý pobyt na území ČR
  • vlastní účet v české bance
  • potvrzení o výši příjmu
  • záruku v podobě zástavy nemovitosti
  • žadatel nesmí mít exekuci

Podle RPSN

Velmi důležitým parametrem, podle kterého bychom nebankovní půjčku měli vybírat, je RPSN. To si zjistěte i u rychlé půjčky před výplatou. Mnoho nebankovních společností má na svém webu kalkulačku, kde zjistíte, kolik za konkrétní půjčku přeplatíte. Někde se můžete setkat také s fixním manipulačním poplatkem za sjednání půjčky. V potaz vezměte také rychlost, se kterou vám půjčku poskytnou. Měla by být v řádu desítek minut či pár hodin.

Článek Druhy nebankovních půjček - jak vybrat tu správnou? byl publikován 1. října 2018 v 17.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...