Přemýšlíte nad půjčkou? Potom se nabízí bankovní a nebankovní

Přemýšlíte nad půjčkou? Potom se nabízí bankovní a nebankovní

Současný finanční trh je vskutku rozmanitý. Bankovní domy i nebankovní instituce poskytují celou řadu půjček a úvěrů, ovšem ne všechny produkty jsou tak výhodné, jak se na první pohled zdají. Pokud tedy hledáte způsob financování rekonstrukce rodinného domu či nákupu vybavení do interiéru, poradíme vám, jak při výběru konkrétní půjčky postupovat.

Zaměřte se na úrok a RPSN

Velice důležitými parametry jsou úroková sazba a RPSN. Věděli jste, že i když má půjčka extrémně nízkou sazbu, nemusí se vyplatit? Poskytovatel si totiž mnohdy vybere peníze na dalších poplatcích, a proto je nezbytné sledovat také, jaké RPSN půjčka má.

RPSN je jedním z hlavních ukazatelů, zda je půjčka výhodná či nikoliv. Zohledňuje poplatky za uzavření smlouvy, správu úvěru, vedení účtu, převod peněžních prostředku a podobně. Čím vyšší je RPSN, tím méně se produkt vyplatí.

Vyplatí se bankovní, nebo nebankovní půjčka?

Při rozhodování se, po jaké půjčce sáhnout, se před vás postaví ještě otázka, zda se má jednat o bankovní či nebankovní variantu. V takovém případě vám pomůže i kvalitní finanční poradce, jenž má přece jen na trhu lepší přehled než vy. Zpravidla doporučuje bankovní úvěry, neboť mají mnohdy výhodnější podmínky.

Chcete vyřešit 20 % naspořených prostředků k hypotéce?

Jestliže řešíte hypotéku, zřejmě vás banka žádá, abyste měli 20 % financí naspořených. Pokud nemáte, hypotéku vám neschválí. Ale naštěstí je ještě možné vzít si půjčku, jež bude ve výši těch 20 %. Doložíte bance, kde o hypotéku žádáte, že dané peníze máte k dispozici, a potom jen vyčkáte na schválení.

O různých postupech vás však informuje finanční poradce. Prozradí vám, jak to probíhá i například u konsolidace půjček a dalších produktů. Říká se, že připraveným patří svět, a tak se i vy připravte na to, co se vašich financí týká.

Článek Přemýšlíte nad půjčkou? Potom se nabízí bankovní a nebankovní byl publikován 26. srpna 2018 v 22.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...