Uložte své úspory do zlata a stříbra

Uložte své úspory do zlata a stříbra

Je hezké, když narazíte na nějaký investiční prostředek, který vám zcela vyhovuje. Pro někoho to jsou akcie, pro dalšího podílové fondy, pro jiného termínované vklady. Základním pravidlem bezpečného spoření je ale diverzifikace. Své úspory byste měli rozdělovat, abyste nepřišli o všechno, když se na jedné straně nebude dařit. Proto nikdy není pozdě zkoumat nové investiční možnosti. Víte, že můžete vložit peníze do zlata a stříbra?

Zlato a stříbro jsou ceněné odnepaměti. Dříve se s nimi platilo, dnes se používají na výrobu šperků, elektroniky a k mnoha dalším účelům. Jejich zásoby se ztenčují, zároveň je nepravděpodobné, že by je lidstvo v následujících desítkách let dokázalo něčím nahradit. Jejich hodnota tedy jistě klesat nebude. Proč toho nevyužít?

Investování se stane vaším koníčkem

Pod spojením investiční zlato si většina lidí představí zlaté cihličky. Ty si opravdu můžete pořídit, nicméně to už se bavíme o vyšších částkách. Investovat se dá i pár stovek korun, za něž pořídíte třeba stříbrné mince. Právě mince bývají často poptávaným artiklem. Nemají totiž jen stoupající peněžní hodnotu, jejich sbírání se může stát vaším koníčkem. Každá je něčím speciální. Aktuálně je zájem třeba o minci Victoria’s Ri­flebird, která zobrazuje rajku queenslandskou. Pro celý svět jich bylo vydáno jen 5000 ks!

Velmi oblíbená je také série African Wildlife (Slon africký), která se vydává už 15 let. Pochází ze Somálska, razí se v ryzosti 999,9/1000 a zná ji snad každý sběratel. Na rubu bývá vždy slon africký v divočině, na líci erb Somálské republiky. K patnáctiletému výročí byly letos vydány dvě nové investiční stříbrné mince, které se v ČR a na Slovensku dají zakoupit u prodejce Auportal.cz.

Investice do zlata a stříbra jsou pro každého

Velkou výhodou investování do zlata a stříbra je snadná dostupnost. Investujete jen tolik, kolik doopravdy chcete, a navíc nemusíte nikam chodit. Vše vyřídíte z pohodlí domova, na webu Auportal.cz si objednáte jako v každém jiném e-shopu. Neváhejte a zkuste to i vy. Začněte třeba sbírat mince.

Článek Uložte své úspory do zlata a stříbra byl publikován 25. června 2018 v 12.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...