Investice do investičního zlata není to samé jako investice do zlata na burze!

Investice do investičního zlata není to samé jako investice do zlata na burze!

Nevíte, do jaké komodity investovat v době ekonomické krize a s ní související inflace? Kterou navíc při nákupech a platbách za energie už pociťuje každý z nás? My ano! Je jím zlato! Zlato se nejenom třpytí, a má-li někdo zlato v hrdle, tak i krásně zpívá, ale také se v současné době ukazuje jako velmi vděčnou investiční komoditou. Jeho hlavní výhodou je jeho stálá cena. Inflaci navzdory. Kterou navíc nenavyšuje ani DPH. Spolu s nemovitostmi se tak jedná o investiční nástroj, který lze investorům jen doporučit. Nejenom těm velkým, ale i těm malým z řad fyzických osob.

Investiční zlatoInvestiční zlato

Nemovitosti versus zlato

Máte-li naspořeno několik milionů, rozhodně vás nechceme od investic do nemovitostí odrazovat. Naopak. V podstatě jakoukoliv nemovitost v dlouhodobém horizontu rozhodně prodáte za vyšší cenu, než ji dnes nakoupíte. A to i přesto, že i ceny nemovitostí stále rostou, byť se může zdát, že už nemají kam. Pro ty, kteří ovšem miliony nehýří, je však investiční zlato mnohem praktičtější.

Zlaté slitky a mince

Investičním zlatem rozumíme zlaté slitky a mince ve fyzické podobě. Nepleťte si tento pojem s investováním zlata na finanční burze, v rámci kterého si investor kupuje podílový list v ETF fondu, který zlato již fyzicky drží. Tak jako můžete i teď vy.

Zlaté mince a slitky nejvyšší ryzosti

Zlaté slitky té nejvyšší ryzosti (pocházející z významných švýcarských rafinerií) stejně jako zlaté mince ČNB a mince Pražské mincovny jsou ke koupi například v pražském Obecním domě. A na stránkách zlate-mince.cz. Za rozhodně nepřemrštěnou cenu, která je momentálně na částce lehce převyšující 39 tisíc korun za jednu unci.

Srovnávejte!

Začínáte-li o investici do investičního zlata uvažovat, udělejte si menší průzkum. Do vyhledávače si zadejte slovní spojení „investiční zlato“ a srovnejte ceny inzerujících firem s prémiovou nabídkou tohoto tradičního prodejce (www.zlate-mince.cz). Za tím stojí nejenom osmnáctileté působení na trhu, ale také status prodejce s největší nabídkou na trhu. A ta se odráží i na přívětivých cenách, díky nimž na zlatě zkrátka neproděláte.

Článek Investice do investičního zlata není to samé jako investice do zlata na burze! byl publikován 25. května 2021 v 00.00 v rubrice Investice. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...