I šperky mohou být výbornou investicí

Tagy:  diamant, zlato, šperky

I šperky mohou být výbornou investicí

Šperky s diamanty nebo jinými drahými kameny jsou snem každé ženy. Takovým darem dáte obdarované najevo, jak moc si jí vážíte. Ale hodnotný šperk nemusí být jen ozdobou a důkazem náklonnosti. Pořídit šperk můžete i jako velmi stabilní investici.

Diamanty jsou věčné

Diamanty vždy byly, jsou a budou symbolem bohatství. Jejich hodnota stále roste a odolává všem ekonomickým i politickým krizím. Proč je hodnota diamantu stále vysoká? Tento fakt je dán několika faktory. Diamant disponuje unikátními chemickými a fyzikálními vlastnostmi, jedná se o přírodní surovinu jejíž množství je omezeno a těžba je navíc velmi nákladná.

náušnice s diamanty; zdroj: eppi.cznáušnice s diamanty; zdroj: eppi.cz

Investice do diamantových šperků, jako jsou diamantový prsten nebo diamantové náušnice, je jedním z nejjistějších způsobů, jak dlouhodobě uložit své peníze. Šperky s diamanty nebo jinými drahými kovy můžeme postavit na stejnou úroveň jako třeba akcie, nemovitosti, pozemky atd. V Anglii nebo USA je běžné, že šperky a drahé kovy tvoří asi 10 až 15 % majetku.

Pokud koupíte třeba prsten s diamantem musíte šperk brát jako celek. Hodnotu nemá jen samotný kámen, ale také ostatní materiály, jako je například zlato nebo stříbro. Dobré je hledět také na úroveň zpracování a design. Také tyto faktory jsou totiž důležité. Kvalitní a hodnotný šperk s diamanty se může stát rodinným dědictvím, kterým lze zajistit budoucí generace.

Zlato vás nejen zdobí

Zlato je vzácný a také velmi oblíbený kov, který se používá k výrobě prstenů, náušnic, řetízků, náramků a na další zlaté šperky. Téměř u každé ženy se najde alespoň jeden šperk vyrobený z tohoto materiálu. Často se také ze zlata dělají zásnubní nebo snubní prsteny.

zlatý prsten s černým diamantem; zdroj: eppi.czzlatý prsten s černým diamantem; zdroj: eppi.cz

Koupě zlatých šperků pro investici je běžné na Blízkém východě a také v Asii. Šperky, které jsou určené k investičním účelům bývají často nezdobené s 21 až 24 karáty. To ovšem neznamená, že si nemůžete koupit krásný zdobený prsten, který kromě nošení bude sloužit i jako investice.

Úvodní obrázek: eppi.cz

Článek I šperky mohou být výbornou investicí byl publikován 2. července 2015 v 00.30 v rubrice Investice. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...