Jak snížit spotřebu energií? Víme, kde vám poradí

Jak snížit spotřebu energií? Víme, kde vám poradí

Chcete trochu snížit svůj účet za energii, ale nevíte, jak na to? Opatření nemusí být složitá a často rozhodují i detaily. Možnosti, jak ušetřit, nás zajímají hlavně v zimě, kdy se výrazně zvyšuje nutnost topení, což znamená i větší odběr energií. V článku vám přinášíme pár jednoduchých tipů a hlavně radu, kam se obrátit s dotazy ohledně dotací, rekonstrukcí a dalších preventivních opatřeních.

Chytrá opatření pro snížení účtu za energie

V zimě rostou zejména náklady na vytápění. Úspora energií je možná správným nastavením teploty pro vytápění místnosti, kdy ideální hodnoty jsou 20 až 21 °C a není doporučeno přetápět. Ohledně úspory vody je dobré vědět, že kromě jejího samotného spotřebování využíváme energii také na ohřev teplé vody. Koupání zkuste vyměnit za sprchování a pořiďte si ohřívač vody s chytrým systémem regulace. Pro další úspory elektřiny je dobré využívat úsporné LED žárovky, používat moderní spotřebiče A+++ s nízkou spotřebou a nejvíce je zapínat hlavně během nízkého tarifu (s využitím dvoutarifní sazby vám pomůže váš dodavatel energií).

Obraťte se na energetické poradce

Výše uvedených opatření je pouze několik a ani zdaleka se nejedná o všechny tipy, které by vám mohly pomoci. Více informací najdete na webu E.ON Rádce, kde jsou připraveny online formuláře pro kontaktování odborných energetických poradců. Ti pomáhají řešit specifické otázky ohledně zdrojů vytápění, možností snížení nákladů a způsobů využívání dotací. Osobní konzultace s energetickými poradci je dostupná v Brně a Českých Budějovicích. Pokud to máte daleko, můžete je kontaktovat také emailem: poradce@eon.cz nebo telefonicky: 800 773 443.

Rekonstrukce a možnosti dotací

Výborným způsobem, jak efektivně ušetřit, jsou preventivní opatření v podobě rekonstrukcí. Jedná se o zateplení fasády, výběr kvalitně izolujících oken, případně instalace nového vytápěcího systému. Při větší rekonstrukci je možné výrazně zlepšit celkovou energetickou náročnost budovy. Otázky ohledně rekonstrukce a dotace vám pomohou opět zodpovědět poradci, kteří vám doporučí nejvýhodnější řešení a provedou vás světem čerpání financí z dotačních programů.

Článek Jak snížit spotřebu energií? Víme, kde vám poradí byl publikován 30. listopadu 2017 v 11.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...