Kde a jak nakupovat, abyste ušetřili na běžných potravinách?

Tagy:  nakupování, potraviny, akční leták, Kaufland leták

Kde a jak nakupovat, abyste ušetřili na běžných potravinách?

Nakupování je běžnou součástí života, neboť díky němu máte vše to, co okolo sebe vidíte a také s jeho pomocí neustále naplňujete základní biologické potřeby. Nákupní proces máme mnoho podob a funkcí a zatímco někdy vykonává činnost uspokojující vaše sny, jindy je pouze prostředkem k získání toho nejnutnějšího jako je například jídlo. Zatímco u pořizování oblečení, šperků nebo třeba dárků pro své blízké jste schopni a také ochotni utratit desítky tisíc korun, při nákupu potravin se vždy snažíte co možná nejvíce ušetřit. To ovšem neznamená, že budete vybírat pouze ty nejlacinější produkty, které jsou sice levné, ale také nekvalitní a nedobré. Kde a jak tedy nakupovat, aby vaše lednice zářila svěží zeleninou, čerstvým masem a prvotřídními jogurty, aniž byste za potraviny utratili svoji celou výplatu? Máme pro vás pár skvělých tipů.

Vsaďte na supermarket

Nemusí být nutně pravidlem, že jsou v menších obchodech vyšší ceny, nicméně supermarkety mají něco do sebe, a to hned v několika ohledech. V první řadě je zde větší koncentrace výrobků a tím pádem také více cen. Jednotlivé druhy produktů jsou ve větších obchodech zastoupeny od více značek, čímž máte právo si sami zvolit, jestli si připlatíte nebo vyzkoušíte zlatou střední cestu. Zatímco ve večerce naproti bytu byste sáhli po jediném jahodovém jogurtu, který je k mání, supermarket vám nabídne hned 10 dalších a zcela jistě mezi nimi bude alespoň jeden, jenž bude svojí kvalitou odpovídat vašemu standardu a přesto nebude předražený Sledujte pravidelně Kaufland aktuální leták, kde narazíte na mnoho zajímavých novinek.

Sledujte slevy

Běžet pro jedno zlevněné mléko nebo pro něho cestovat přes půl města, samozřejmě pro běžného člověka nemyslitelné, nicméně jakmile se váš celý nákup bude skládat z akčních produktů, pak můžete ušetřit i několik stovek korun a měsíčně dokonce tisíce. Takovou úsporu na svém rodinném rozpočtu rozhodně ucítíte. Jak ale sledovat slevy, aniž byste museli pravidelně podnikat návštěvy všech vašich oblíbených obchodů a supermarketů? Jednoduše odebírejte vždy Penny aktuální leták a následně se rozhodněte pro koupi potravin. A že se v letácích objevují zpravidla pochutiny, co vám nic neříkají? Některé obchody nově nabízejí možnost registrace pomocí emailové adresy, díky čemuž vám budou chodit nabídky na základě vašich pravidelných nákupů. Takové akce jsou již atraktivní pro každého.

Kde nakupovat, abyste ušetřili? Autor: Last HeroKde nakupovat, abyste ušetřili? Autor: Last Hero

Kupujte i „neznačkové“ produkty

Co dokáže velmi ovlivnit nákupní proces jsou jednak zdroje ve vašem okolí a jejich pozitivní či negativní reference a samozřejmě všudypřítomný marketing. Ten se do vaší mysli často dostane podprahově a vy pak nakupujete automaticky produkty, o kterých jste ještě nedávno neměli ponětí, že existují. Reklama dokáže lidský mozek oklamat a navnadit a spotřebitelé pak reagují více na „značkové“ produkty. Ty se v televizi zpravidla pyšní tou nejvyšší kvalitou, domácí výrobou a nejlepšími surovinami. Často je ale opak pravdou a vy tak zbytečně vyhazujete stovky korun za zcela běžné jídlo. „No name“ jogurt ale může mít o poznání lepší hodnoty než právě ten, který běžně vídáte na obrazovkách mezi oblíbenými pořady. Až tedy příště na internetu narazíte na aktuální Billa leták, věnujte pozornost i méně známým produktům.

Pozor na online objednávky

V posledních letech se roztrhl pytel s online e-shopy nabízejícími také klasické potraviny od šunky, přes zeleninu až po trvanlivé produkty. Objednávání jídla přes internet je sice komfortní, ale má svá úskalí, díky nimž nevědomky utratíte stovky korun navíc. Během nákupu na stránkách vás neustále zahlcují bannery a opět vám nutí další a další produkty. Dalším problémem je následovné poštovné, kvůli kterému se následně nákup značně prodraží. Do třetice třeba zmínit, že si svůj nákup lidově řečeno neosaháte, takže se vystavujete riziko nekvalitních produktů.

Článek Kde a jak nakupovat, abyste ušetřili na běžných potravinách? byl publikován 13. února 2017 v 22.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...