Jak najít byt s přijatelnou cenou?

Tagy:  cenová mapa, prodej bytu

Jak najít byt s přijatelnou cenou?

Hledat nemovitost můžete různými způsoby, ale jen zřídka půjde o jednoduchou a rychle vyřízenou záležitost. Nemovitost zkrátka není kolo za pár tisíc. Určitě nechcete za koupi nebo pronájem platit příliš. Proto je dobré mít přehled o cenách v daných lokalitách. Jak na to?

Jak sehnat nemovitost?

Většina z nás už nejspíš má nějakou zkušenost s nemovitostmi. Koupě bytu, domu, chaty nebo pozemku, pronájem bytu nebo domu atd. Každý reality hledá po svém. Někdo osloví své známé, kamarády, rodinu nebo kolegy v práci. Spousta lidí hledá na internetu. A samozřejmě je tu i možnost přenechat práci makléři.

Každá možnost má svá pro i proti. Kolegové a rodina nemusí vždy znát někoho, kdo by vám pomohl. Potom je stejně nutné přejít k jinému způsobu hledání. Na internetu je spousta nabídek, takže si tam určitě nějakou, která vás zaujme vyhlédnete. Pokud ale nemáte čas na vysedávání u počítače, nechte vyhledání vhodné nemovitosti na makléři. Počítejte ovšem s tím, že mu budete muset zaplatit provizi.

Znáte cenové mapy? Možná vám pomůžou

Rozhodli jste se, že nechcete platit provizi a nemovitost si najdete sami? Potom se vám vyplatí znát co nejvíce informací. Velmi cenné údaje zjistíte v cenové mapě, ať už půjde o prodej nebo pronájem. Jestliže se stěhujete někam, kde to neznáte, pravděpodobně nevíte, kolik v lokalitě nemovitosti stojí. Což je pro vás, jako pro potenciálního kupce, velká nevýhoda. Představu o ceně ovšem můžete získat právě díky cenovým mapám.

Nebojte se, že byste práci s mapou nezvládli. Na mapě, kterou najdete třeba zde si přibližte město, kde si chcete koupit nebo pronajmout nemovitost. A pak už stačí kliknout do místa nebo konkrétní ulice. Můžete tak zjistit, že o pár ulic dál od vašeho vysněného místa, najdete mnohem levnější bydlení.

Úvodní obrázek: Anton Novoselov/flic­kr.com

Článek Jak najít byt s přijatelnou cenou? byl publikován 29. února 2016 v 00.00 v rubrice Investice. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...