Pojistěte se výhodně. S iPojištění.cz

Tagy:  povinné ručení, pojištění

Pojistěte se výhodně. S iPojištění.cz

Jste majitelem motorového vozidla? Pak jste povinni uzavřít povinné ručení. Jinak vám hrozí pokuty a problémy. Pokud jste nikdy neprožili žádnou autonehodu, považujete nejspíš povinné ručení za nutné zlo. V opačném případě jste ovšem jistě rádi, že něco takového, jako je pojištění odpovědnosti z provozu vozidla, existuje.

Pojišťovnu vybírejte pečlivě a nebojte se ji změnit

Povinné ručení nabízí u nás hned několik pojišťoven. Každá má ovšem své podmínky a samozřejmě také různé ceny. Může se stát, že uzavřete povinné ručení u jedné pojišťovny za pro vás velmi příznivých podmínek. Problémem je, že pojišťovna může své podmínky změnit. Po změně už pro vás nemusí být toto povinné ručení tak výhodné. Projděte si proto nabídky ostatních pojišťoven, třeba iPojištění a zjistěte, zda nenabízí zajímavější možnosti. Jak cenou, tak rozsahem pojištění. Potom není důvod zůstávat u původního ručení. Ba dokonce by to byla hloupost.

Ale nebude problém se změnou pojišťovny? Při správném postupu ne. Výpověď povinného ručení můžete provést prostřednictvím písemné výpovědi. Dávejte si ale pozor na okamžik, kdy ji podáte. Musí být doručena nejdéle šest týdnů před datem výročí podepsání smlouvy.

zdroj: valkrye131/flickr.comzdroj: valkrye131/flickr.com

Havarijní pojištění se vyplatí

Ať jste řidič začátečník nebo řidič z povolání, nikdy se nemůžete být jistí, že se vyhnete nehodě nebo jiné nepříjemnosti. Jak už z názvu vyplývá, povinné ručení je zkrátka povinné. Musí ho mít uzavřené prostě každý majitel vozu na území ČR. Pak je tu ovšem ještě havarijní pojištění, které povinné není.

Havarijní pojištění je jistě velmi výhodný produkt, protože nechrání váš vůz jen před škodami způsobenými při havárii. Vaše auto chrání také pro případ odcizení, vandalismu, zásahu přírodních živlů nebo neoprávněným užitím. Pojišťovna vám vyplatí odpovídající náhradu škody, ke které na voze došlo. A to i v případě nehody, kterou jste způsobili vy sami.

Úvodní obrázek: Axion 23/flickr.com

Článek Pojistěte se výhodně. S iPojištění.cz byl publikován 11. listopadu 2015 v 23.00 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...