Výše platu není při hledání práce nejdůležitější

Tagy:  zaměstnání, mzda

Výše platu není při hledání práce nejdůležitější

Spousta lidí je v dnešní době bez práce a snaží se nějakou najít. Hodně lidí práci sice má, ale poohlíží se po jiné. Důležitým faktorem při výběru je výše platu. Ale jsou tu i další věci, které jsou zásadní pro to, aby byl zaměstnanec spokojený, motivovaný a loajální.

Bude mít čas na práci i rodinu?

Potenciální zaměstnanci se zajímají o to, jaká je ve společnosti firemní kultura a zda jim bude vyhovovat. Záleží na tom, jestli se budou moci realizovat, zda jim někdo pomůže v případě potřeby, jestli se mohou vzdělávat atd. Většina zaměstnanců záleží na tom, aby byli součástí týmu a celé firmy. Nechtějí pracovat ve společnosti, která nemá u veřejnosti dobré jméno. Chtějí být hrdí na to, kde pracují. Proto je nutné, aby měla společnost nějakou vizi, cíle a rozvíjela se. Společně s ní se chce rozvíjet i zaměstnanec.

Práce je součástí života každého člověka v produktivním věku. V tomto věku ovšem k vašemu životu patří i rodina, koníčky, přátelé atd. Je nutné mít čas na kariéru, ale také na soukromí život. Proto je důležité najít si takovou práci, které vám umožní sladit pracovní a soukromý život. K tomu pomáhají zaměstnanecké benefity, které můžete sdílet se svou rodinou.

Co zaměstnanci vítají?

Velmi oblíbených benefitem jsou pro zaměstnance stravenky, které zaměstnanci vidí velmi rádi. Dále je tu velká poptávka po volnočasových benefitech, mezi které můžeme zařadit dovolenou navíc, peněžní odměny, příspěvky na penzijní připojištění nebo třeba občerstvení na pracovišti.

Dalším benefitem, který vám může zaměstnavatel nabídnout, je flexibilní forma práce. Především pro mladší generace jsou zajímavé nabídky práci kde nezáleží na tom odkud a kdy přesně pracujete. Jde tedy o místa, kdy nemusíte chodit každý den do kanceláře. Můžete pracovat z domova nebo na dálku. Zaměstnavatelé si takto udržují talentované zaměstnance, o které nechtějí přijít. Oblíbené jsou i zkrácené úvazky.

Úvodní obrázek: Steve Polyak/flickr.com

Článek Výše platu není při hledání práce nejdůležitější byl publikován 12. října 2015 v 00.00 v rubrice Zaměstnání. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...