Začněte podnikat už na škole

Tagy:  podnikání, vysoká škola

Začněte podnikat už na škole

Jste studenti a potřebujete si vydělat peníze na bydlení, na zábavu anebo chcete být zkrátka nezávislí? S brigádami to není žádný med. Těžko se shání a když už nějakou najdete je většinou nudná nebo špatně placená. Ale jestli si troufáte můžete začít podnikat.

1. Mládí vpřed

Jste mladí, plní elánu a nápadů. Vyznáte se v moderních technologiích, znáte spoustu lidí a způsobů propagace. Mezi ty patří i vaši spolužáci a spolužáci jejich spolužáků, kamarádi, rodina atd. Za chvíli o vás bude vědět celá univerzita. Navíc mladí rádi používají sociální sítě jako je facebook a twitter, díky kterým se informace budou šířit ještě dále. Perfektní marketing a zadarmo.

2. Bezplatný poradce = učitel

Stejně tak, jako je mládí přednost, je to i nevýhoda. Nemáte žádné zkušenosti a nevíte přesně jak to v podnikání chodí, což je logické. Můžete si samozřejmě najmout odborníka, který vám vše vysvětlí a pomůže vám. Jenže v začátcích podnikání nemáte peníze na vyhazování. Je tu ovšem jedno řešení, které se přímo nabízí. Jste student a kolem vás se to hemží nejen studenty, ale také učiteli. Jestli máte štěstí na dobré, ochotné a přátelské kantory zkuste je poprosit o pomoc.

3. Neúspěch vás neohrozí

Na vysoké škole většina z vás nemusí živit manželku a děti. Naopak vám pravděpodobně vaši rodiče přispívají na studium. Pokud se tedy pustíte do podnikání, které nedopadne nejlépe, není to nic katastrofálního. Jestliže máte dobrý nápad je lepší to risknout v době, kdy vám zas o tolik nejde. Za deset nebo patnáct let, až budete živit rodinu a budete mít strach odejít kvůli podnikání z práce, to bude mnohem těžší.

4. Lepší na škole než nikdy

Studentská léta jsou přeci od toho, abyste všechno vyzkoušeli, otestovali, naučili se spoustu věcí a hlavně se připravili na budoucí život. Nečekejte na lepší podmínky, udělejte to hned. Chcete na to více času, peněz, síly…? Věřte, že ideální stav nepřijde nikdy.

Úvodní obrázek: Locus Research/flickr.com

Článek Začněte podnikat už na škole byl publikován 24. srpna 2015 v 00.00 v rubrice Podnikání. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...