Výhody stavebního spoření

Tagy:  stavební spoření

Výhody stavebního spoření

Díky stavebnímu spoření můžete šetřit a při splnění podmínek dostat od státu pěknou podporu. Navíc vám vzniká i nárok na úvěr. Výhodou je i nízká rizikovost tohoto finančního produktu. Uzavřeli jste už stavební spoření pro vás nebo vaše děti?

Vysoká státní podpora i úroky

Díky státní podpoře je stavební spoření už mnoho let velice oblíbeným spořícím produktem. Úroky nabízí každá spořitelna jiné. Proto je nutné se zajímat o to, která spořitelna vám nabídne ty nejlepší podmínky. Věnujte tomu nějaký čas, abyste později nelitovali.

Máte nárok na výhodný úvěr

Se stavebním spořením máte nárok na úvěr s výhodným nízkým úrokem, který činí cca 3 – 5 %. Ale je tu několik podmínek, které musíte splnit. První z nich je naspoření 40 % cílové částky, druhou podmínkou je spoření po nějakou minimální dobu (2 roky), třetí a poslední podmínka je dosažení hodnotícího čísla. To je stanoveno konkrétní spořitelnou a je závislé na tom kolik klient spoří.

Stavební spoření můžete zařídit i dětem

Jedná se o běžný trend, kdy rodiče uzavírají smlouvy o stavebním spoření pro své děti. Často z toho důvodu, aby měly peníze v době kdy se budou chtít osamostatnit nebo si platit studium. Děti mají jistotu, že peníze opravdu připadnou jim. Od roku 2014 nesmí rodiče s našetřenou částkou zacházet.

Peníze nemusí sloužit jen na stavbu

Název tohoto finančního produktu je sice stavební spoření, ale neznamená to, že je peníze nutné použít jen na rekonstrukci bytu nebo domu. S naspořenými penězi lze nakládat zcela libovolně – koupit si auto, jet na exotickou dovolenou, přispět dětem atd. Jednoduše, co se vám zamane. Ale musíte splnit 6letou vázací dobu. To znamená, že trvání smlouvy musí být nejméně 6 let.

Úvodní obrázek: Cameron Adams/flickr.com

Článek Výhody stavebního spoření byl publikován 22. dubna 2015 v 00.00 v rubrice Spoření. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (2).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...