Je vaše účetnictví ve špatném stavu? Napravte to co nejdříve

Tagy:  účetnictví, daně

Je vaše účetnictví ve špatném stavu? Napravte to co nejdříve

Neúplná nebo žádná evidence majetku vedoucí k jeho špatnému odepisování. Nepřesné přepočty kurzových rozdílů. Chybně vedená evidence DPH. Rozdílné hodnoty na účtech Má dáti a Dal. Tyto a celá řada dalších pochybení postihují účetnictví českých firem podobně, jako mor ve 14. století sužoval celou Evropu. Tyto chyby přitom mohou mít pro firmy velmi nepříjemné důsledky. Dejte své účetnictví do pořádku dřív, než bude pozdě.

Šetřete na správných místech

Zejména malí a střední podnikatelé mívají z počátku své činnosti dojem, že se o své účetnictví zvládnou postarat sami. Jelikož ale vyjma toho mají celou řadu dalších, mnohdy naléhavějších, povinností, nevěnují vedení účetnictví dostatek času a prostoru. Jiné firmy, ve snaze ušetřit, svěřují své účetnictví nedostatečně kvalifikovaným jednotlivcům. Výsledek je vždycky stejný – v účetnictví se dříve nebo později začnou objevovat chyby. Chyby, které vás v konečném zúčtování mohou přijít hodně draho. Chcete-li proto minimalizovat náklady své firmy, hledejte úspory jinde.

Nikdy není pozdě začít

I špatně vedené účetnictví lze ve většině případů zpětně napravit a vyhnout se tak všem rizikům, která z toho vyplývají. Stačí kontaktovat účetní firmu, která provádí rekonstrukce účetnictví. Taková společnost nahlédne do všech vašich účetních dokumentů, a provede nápravu veškerých vzniklých pochybení. V případě potřeby vás navíc odborně zastoupí při jednání a komunikaci s příslušnými státními institucemi.

Účetnictví není hazard

Na světě existují věci, ve kterých by ani ti nejodvážnější neměli riskovat. Vedení účetnictví mezi tyto věci patří. Pokud jste s ním doposud hazardovali, nečekejte, než se štěstí odvrátí na opačnou stranu. Nechte si provést rekonstrukci firemního účetnictví a následně jeho vedení svěřte firmě, která tomuto řemeslu skutečně rozumí. Sami brzy zjistíte, že je to tak lepší.

Zdroj: Accounting EXPERT s.r.o. – Váš profesionální partner pro vedení účetnictví, daní a mezd

Článek Je vaše účetnictví ve špatném stavu? Napravte to co nejdříve byl publikován 29. listopadu 2013 v 18.30 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...