Firemní benefity, o co jde?

Tagy:  firemní benefity, zaměstnanecké výhody

Firemní benefity, o co jde?

Mnoho firem nabízí svým zaměstnancům tzv. firemní benefity, tedy výhody a odměny za to, že u dané firmy pracují. Takovým benefitem může být téměř cokoliv, klasikou jsou stravenky, proplácení jízdného do práce, firemní automobil i pro soukromé účely, poukázky na akce, plesy a podobně. Velmi oblíbené jsou rovněž příspěvky na životní pojištění a penzijní připojištění. Benefity jsou výborným prostředkem k motivaci zaměstnanců, zároveň i jednou z uváděných kvalit při prezentaci firmy na trhu práce.

Jak získat benefity pro zaměstnance

Stránka benefity. cz se tímto tématem přímo zabývá. Nabízí zaměstnavatelům za výhodné ceny nejrůznější benefity pro zaměstnance. Ti si pak dle svého výběru mohou zvolit formu benefitu, která je jim doslova „ šitá“ na míru. Možnost zvolit si způsob čerpání zaměstnaneckých výhod, tedy benefitů, s ohledem na individuální časové možnosti, zájmy a místa čerpání (v blízkosti bydliště, zaměstnání, provozování zájmů a koníčků,…) většina zaměstnanců jistě ocení.

Správa benefitního účtu

Benefity.cz. rovněž pro zaměstnance nabízejí systém vlastní správy svého benefitního účtu. Nespornou výhodou tohoto účtu je on-line přístup odkudkoli, přehlednost a snadná obsluha. K benefitnímu účtu patří i provoz benefitní karty, se kterou zaměstnanci mohou nakupovat on-line nebo ji používat jako platební kartu v místě čerpání benefitů. Zaměstnanec tedy disponuje na kartě určitou částkou, ze které si odčerpává benefity dle své potřeby. Pro lepší orientaci v aktuálních nabídkách benefitů pomáhají katalogy autorizovaných dodavatelů. Nabídka katalogů se týká všech oblastí možnosti čerpání benefitů, tedy například oblasti sportu, kultury, zdraví, rekreace nebo vzdělávání. Předností katalogů je opět jejich přehlednost, aktualizace a akční nabídky ze stran dodavatelů.

Výhody pro zaměstnance i firmy

Jaké výhody plynou z benefitního systému pro zaměstnavatele? Jak již bylo řečeno, benefity jsou účinným způsobem motivace zaměstnanců, pomáhají zvyšovat loajalitu, jsou i prostředkem v konkurenčním boji na pracovním trhu. Značná část zaměstnavatelů se ale setkává s tím, že poskytování benefitů je náročné po stránce administrativní, snaží se zaměstnance odměnit, ale zvýšení platů není v jejich současné situaci možné, nebo chtějí získat nové zaměstnance a přemýšlejí jaké výhody jim nabídnout.

S řešením přichází stránka benefity.cz, která poskytuje firmám možnost poradenství v oblasti vhodného nastavení systému benefitů nebo optimalizaci daní, snižováním nákladů spojených se mzdami právě pomocí benefitů. Samozřejmostí je kladení důrazu na individuální přístup, jak k potřebám firmy, tak k potřebám zaměstnanců, zdokonalování a vyvíjení nových systémů, které reflektují požadavky klienta.

Článek Firemní benefity, o co jde? byl publikován 10. října 2014 v 14.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...