Bonus program od České spořitelny nejen pro Chytrou kartu

Tagy:  Česká spořitelna, Chytrá karta, věrnostní program, body, bonusový program, odměny

Bonus program od České spořitelny nejen pro Chytrou kartu

Banky v poslední době přicházej s různými službami klientům, kterými by upoutaly jejich pozornost a hlavně si zajistily jejich věrnost. Jedním z takových věrnostních programů je i Bonus program České spořitelny.

Co je Bonus program?

Bonus program je věrnostní program pro klienty České spořitelny, kteří jsou majiteli osobních debetních karet a Chytrých karet České spořitelny.

Jak Bonus program funguje?

Tento věrnostní program funguje téměř jako kterýkoliv jiný. Vše je založeno na sbírání bodů, které majiteli plynou buď z platby kartou nebo z dobití kreditu mobilního telefonu přes bankomat. Z hodnoty platby se pak vypočítá počet bodů, který majiteli karty připadne a který se načte na jeho bodový účet. Body se načítají a slouží k výměně za odměnu z nabídky České spořitelny. Každý bod má 36 měsíců na to, aby byl v rámci programu utracen. Stav bodového konta si pak lze ověřit mnoha způsoby, nejjednodušší cestou je opět aplikace internetového bankovnictví. V praxi je také dobré vědět, že body se na účtu přičtou až v okamžiku, kdy je daná obchodní transakce zaúčtována.

Pokud se budeme zabývat konkrétním bodovým ohodnocením, u běžných debetních karet se připisuje za každých 20 korun jeden bod, u Chytrých karet je konverze výhodnější – každých 15 korun zajistí jeden bonusový bod.

Registrace do Bonus programu

Do programu se pak klient dostane prostřednictvím registrace. Majitelé Chytrých karet to mají o malinko snadnější, stačí si zvolit Bonus program, a to třeba prostřednictvím informační linky nebo přímo na pobočce. Majitelé debetních karet se do programu registrují v aplikaci internetového bankovnictví, kde se registrují karty postupně. Bodový účet se však váže vždy k bankovnímu účtu, nikoli ke kartám. Lze tedy sbírat body několika kartami od stejného účtu, body se pak budou střádat na jednom společném bodovém účtu. Velkou výhodou je také možnost spojit zůstavky z více bodových kont a dosáhnout tak na zajímavější odměnu.

Proměnění bodů v odměnu

Body lze snadno v internetovém bankovnictví proměnit v odměnu. Odměny se vybírají nejpohodlněji v katalogu, který zahrnuje mnoho různých kategorií. Objevují se zde klasické odměny, jako třeba termosky či míče, najdeme ale i zajímavější odměny, třeba v kategorii zážitků či kultury. Někdy se může jednat třeba i o slevové poukazy.

Článek Bonus program od České spořitelny nejen pro Chytrou kartu byl publikován 1. června 2011 v 00.00 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Pavla Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...