Kdy se vám bude hodit dlužnický registr kontrolaexekuce.cz?

Kdy se vám bude hodit dlužnický registr kontrolaexekuce.cz?

Řada lidí je toho názoru, že se jich exekuce vůbec netýká, neboť své finanční závazky platí včas. V životě ovšem dochází k situacím, kdy se může dlužnický registr hodit. Je to v případě, když přijímáte nového zaměstnance, uvažujete nad pronajmutím bytu nebo se chystáte koupit auto. Prověřit si, zda osoba na druhé straně není zatížená exekucí, vám zabere jen pár minut času.

ExekuceExekuce

O co se jedná?

Registr exekuce zprostředkovává informace z exekuční databáze vedené a spravované Exekutorskou komorou ČR, což je jediný volně přístupný dlužnický registr. Zprostředkuje vám výpis exekucí ve zmiňovaných případech – když vybíráte nájemníka, zaměstnance či kupujete vozidlo. Jedná se o šikovný preventivní nástroj, díky němuž lze předejít řadě nepříjemných situací. Nevstoupíte tak do právního vztahu s člověkem, na něhož je uvalena exekuce a vám kvůli tomu vzniknou značné problémy nebo ztráta. Rovněž není na škodu si čas od času prověřit i sám sebe nebo své rodinné příslušníky. Lidé se totiž často o exekuci dozví až ve chvíli zablokovaného bankovního účtu. Nemusíte mít obavy, že budete muset kvůli prověření obcházet úřady. Vše vyřídíte rychle a jednoduše online.

Jak to funguje?

Kontrola exekucí neboli exekuční rejstřík CEE obsahuje informace o zahájených a běžících exekucích subjektu. Veškeré dotazy do této databáze jsou zpoplatněny dle vyhlášky Ministerstva spravedlnosti č. 329/2009 Sb. Do jednoduchého formuláře stačí zadat identifikační údaje vyhledávaného subjektu čili jméno, příjmení, datum narození nebo IČO. Následně zvolíte platební metodu pro uhrazení jednorázového poplatku 218 Kč. Po obdržení platby vám bude zaslán výsledek obratem na vaši emailovou adresu. Velkou výhodou této služby je fakt, že se nemusíte registrovat a ihned obdržíte informace k aktuálnímu datu a času.

Článek Kdy se vám bude hodit dlužnický registr kontrolaexekuce.cz? byl publikován 14. dubna 2021 v 00.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...