Exekuce? Pomůže advokátní kancelář!

Exekuce? Pomůže advokátní kancelář!

Věděli jste, že podle ČNB si v roce 2015 lidé v ČR vypůjčili přes 1,321 bilionu Kč? Jedná se hlavně o úvěry na bydlení a různé spotřebitelské půjčky. Snadná dostupnost půjček má ale i stinnou stránku, a sice přísný systém sankcí. Pokud přestanete splácet, brzy přijde exekutor. Jeho úkolem je zajistit váš majetek, který bude použit na vyrovnání dluhu. Ale ani v této nepříznivé situaci na to nemusíte být sami. Advokátní kancelář nabízí své služby a podporu jak dlužníkům, tak i věřitelům, kteří potřebují rychle najít řešení tíživého problému.

Kdy se vás může týkat exekuce majetku?

Exekuce bývá obvykle nařízena v důsledku neschopnosti splácet finanční závazky, mezi které patří např.:

  • Bankovní i nebankovní úvěry
  • Hypotéky
  • Nákup zboží na splátky
  • Půjčky od přátel a jiných fyzických osob
  • Nájemné, elektřina, plyn, vodné, stočné atd.
  • Platby operátorům za telefon či internet
  • Sociální a zdravotní pojištění
  • Alimenty
  • Nezaplacené faktury za služby či zboží
  • Pokuty (např. jízda bez lístku v MHD)

Dlužíte? Dluží vám někdo? Kontaktujte advokátní kancelář!

Pokud se ocitnete v situaci, kdy jako dlužníci nejste schopni dostát svým závazkům, nebo stojíte na opačné straně jako věřitelé, je pro vás velmi žádoucí postupovat nanejvýše obezřetně. Konzultace s advokátní kanceláří vám pomůže zjistit, jaká opatření a kroky připadají v úvahu, aby pro vás exekuce nebyla zcela devastující, nebo abyste urychleně získali zpět dlužnou částku. Svěřte svůj případ do rukou odborníků, kteří detailně prostudují relevantní podklady a navrhnou účinnou strategii.

Služby advokátní kanceláře pro dlužníky

Máte pocit, že vám vaše finanční závazky přerůstají přes hlavu? Byla již na vás uvalena exekuce? Buďte aktivní a nečekejte na nejhorší. Nechte se zastupovat právníky z advokátní kanceláře, kteří jsou schopni např. dohodnout příznivější splátkové kalendáře či odklad, nebo dokonce zastavení exekuce. Nařízení a provedení exekuce musí bezpodmínečně probíhat podle platných zákonů. Advokátní kancelář dohlédne na formální správnost exekuce a postará se, aby vůči vám nebylo postupováno nespravedlivě. Věděli jste např., že existuje seznam věcí, které exekutor nesmí zabavit?

Služby advokátní kanceláře pro věřitele

Dluží vám někdo? Půjčili jste v dobré víře peníze známým, ale ti se nyní nechají zapírat? Čekáte, až klienti zaplatí za odebrané zboží a služby? Nenechte se uchlácholit nekonečnými sliby a začněte jednat. Je to sice smutné, ale na některé chorobné neplatiče nic jiného než hrozba exekuce neplatí. Vaším prvním krokem může být právě návštěva advokátní kanceláře. Právníci vám zde pomůžou připravit všechny podklady pro zahájení celého procesu, který povede k získání tzv. exekučního titulu. Jedná se o pravomocného rozhodnutí, kterým soud (či jiná instituce) stanovuje povinnost dlužníka uhradit závazky. Advokátní kancelář také spolupracuje s ověřenými exekutory a dohlédne na to, aby se takto získané prostředky dostaly zpět k vám bez zbytečných průtahů.

Jak probíhá exekuce?

  • Když věřiteli dojde trpělivost, musí nejprve získat exekuční titul např. pomocí soudního řízení, ale jde to i jinak. Exekučním titulem může být též rozhodčí nález či výkaz nedoplatků pojištění atd. Následně se vybraný exekutor (nebo exekuční úřad) obrátí na soud s pověřením k provedení exekuce. Oprávněné návrhy soud do 15 dnů schválí a po té již záleží přímo na exekutorovi, jak jej bude realizovat. Možností se nabízí hned několik:
  • Inkaso peněžních prostředků z účtu či mzdy dlužníka
  • Zablokování vlastnických práv v katastru nemovitostí
  • Zajištění hmotného majetku dlužníka
  • Prodej majetku dlužníka v dražbě
  • Exekuční vyklizení bytu, domu či jiné nemovitosti
  • Důležité je připomenout, že o vlastním provedení exekuce (s výjimkou exekučního vyklizení) nemusí být dlužník předem informován. Exekutor se může dostavit kdykoliv, a to klidně i v doprovodu zámečníka. Relevantní instituce (úřady, registr vozidel, telefonní operátoři, pošta, atd.) mají také za povinnost podat exekutorovi na jeho žádost případné informace o majetku či aktivitách dlužníka, aby nemohl nic tzv. odklonit nebo jinak zatajit.

Která advokátní kancelář poradí s exekucí?

Ať už se zabýváte exekucí ze strany dlužníka nebo věřitele, můžete se s důvěrou obrátit na advokátní kancelář Tomáš Láznička. Tato kancelář byla založena v roce 1996 bývalým soudcem – Mgr. Tomášem Lázničkou, který vám je se svými spolupracovníky k dispozici pro řešení všech situací, které mohou v souvislosti s exekucí nastat. Můžete očekávat 100% diskrétnost a profesionalitu. Advokátní kancelář najdete v centru Prahy, 2 minuty chůze od stanice metra Anděl.

Článek Exekuce? Pomůže advokátní kancelář! byl publikován 3. května 2016 v 14.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...