Jak ušetřit za tonery do tiskárny?

Jak ušetřit za tonery do tiskárny?

Tiskárnu má doma téměř každá domácnost. Čas od času si každý potřebuje vytisknout něco do školy, práce apod. Obyčejná tiskárna je dnes poměrně levnou záležitostí, základní modely pořídíte třeba za tisícovku. Horší je to s náplněmi do tiskáren, ty kolikrát převyšují cenu tiskárny.

Hledáte možnosti, jak ušetřit?Hledáte možnosti, jak ušetřit?

Chcete tisknout levně? Alternativní tonery HP, Canon, Brother, Epson, Samsung a dalších výrobců se dají sehnat za dobré peníze, pokud si dáte trochu práce s hledáním.

Pochopte rozdíly mezi originálními, kompatibilními a repasovanými tonery

Základem je vědět, s čím se vlastně můžete na trhu setkat. Prodejci nabízí tři základní typy tonerů:

  • originální – přímo od výrobců tiskáren, vysoce kvalitní, jenže dost drahé,
  • kompatibilní (nazývané také alternativní) – neoriginální, ale levnější,
  • repasované – neoriginální, vyrobené doplněním náplně do starší kazety, ekologické.

Do domácností obvykle bohatě stačí tonery kompatibilní. Pokud tisknete jen sem tam, je opravdu zbytečné kupovat drahý originální toner.

Nakupte nejraději online

Levné tonery seženete nejlépe v internetových obchodech. Výběr je obrovský, takže určitě najdete i náplň pro vaši tiskárnu. Jaký konkrétní e-shop navštívit, vám napoví vyhledávač. Zkuste do něj zadat fráze jako „levné tonery“, „levné náplně do tiskáren“ apod. Případně můžete zapsat rovnou konkrétní typ toneru nebo vaší tiskárny. Na prvních čtyřech pozicích ve výsledcích vyhledávání je PPC reklama Google Ads, tedy odkazy na e-shopy, které si svou pozici zaplatily. Ani ty nemusí mít špatnou nabídku, ale častokrát jde o velké e-shopy s dostatečným rozpočtem na marketing a ono bohužel někdy platí, že menší obchůdky nabízejí lepší ceny.

Nezapomínejte studovat recenze

Podezřele nízká cena však může souviset s nízkou kvalitou. Proto pokaždé, když zkoušíte nakupovat z obchodu, s nímž nemáte zkušenosti, hledejte na internetu recenze a reference od jiných zákazníků. Toner, který vám brzy vyschne, totiž také není žádná výhra, i kdyby byl levný.

Článek Jak ušetřit za tonery do tiskárny? byl publikován 22. února 2021 v 21.30 v rubrice Podnikání. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...