Jak tisknout levně? Dodržujte 5 jednoduchých rad

Jak tisknout levně? Dodržujte 5 jednoduchých rad

Cena za tisk je domácí výdaj jako každý jiný. I když se na první pohled jedná o malé částky, dohromady a za delší období to zas tak málo není. Jak tedy pokrátit výdaje, abychom tiskli kvalitně, ale levně? Chce to jen trochu přemýšlení před nákupem a trochu péče po nákupu. Nic víc.

Ujasněte si, jaké funkce budete potřebovat

Při výběru tiskárny vás některé modely doslova ohromí širokou škálou funkcí. Tyto vychytávky se ale logicky odráží i ve vyšší ceně. Pokud hledáte jen spolehlivou domácí tiskárnu, vůbec o nich nepřemýšlejte. Automatický oboustranný tisk, skener, velkokapacitní náplně a různé speciální režimy tisku jsou pěkné, ale pokud je využijete třikrát za rok, nevyplatí se do nich investovat.

Pokud jste běžný uživatel, nepotřebujete, aby vaše tiskárna uměla zázraky. Když budete jednou za čas potřebovat něco speciálního, dejte radši jednorázově desetikoruny v copycentru než stovky či tisíce navíc při nákupu tiskárny.

Zkontrolujte i cenu tisku

Ušetříte na tiskárně, ale pak se vyděsíte u ceny nové náhradní náplně? Tomu se dá snadno vyhnout. Stačí, když si před nákupem porovnáte nejen cenu tiskárny, ale i cenu a dostupnost cartridge nebo toneru. Určitě se podívejte i na dostupnost kompatibilních náplní. S těmi ušetříte ještě více.

Věřte kompatibilním náplním – jsou levné a kvalitní

Kompatibilní cartridge a tonery vám mohou ušetřit spoustu peněz. Stačí se jich nebát. Nejsou nespolehlivé, jak někdy tvrdí velcí výrobci tiskáren. Kompatibilní cartridge i tonery poskytují prakticky stejnou kvalitu tisku i spolehlivost jako originál a o nebezpečí pro tiskárnu nemůže být už vůbec řeč. A často stojí ani ne polovinu ceny originální náplně. Pokud jste běžný uživatel, rozdílu v kvalitě tisku si ani nevšimnete.

Čistota, půl zdraví. I u tiskárny

Čím déle vám tiskárna vydrží, tím více ušetříte. Stačí úplné drobnosti – utřít z ní prach a občas ji vyčistit. U inkoustové tiskárny dejte pozor na vyschnutí tiskové hlavy. Jednou za čas vytiskněte stránku jen tak, aby tiskárna nestála. Když se o tiskárnu budete starat, získá delší životnost, déle jí vydrží vysoká kvalita tisku a vyhnete se drobným závadám.

Náplně pouze s certifikátem

S kompatibilní cartridgí nebo tonerem se nemáte čeho bát. Ale to platí pouze při nákupu náplně s certifikátem. Z něj zjistíte nejen původ cartridge nebo toneru, ale obsahuje i potvrzení o zdravotní nezávadnosti. Pokud prodejce certifikát nemá, tak od něj rozhodně žádnou náplň nekupujte.

Článek Jak tisknout levně? Dodržujte 5 jednoduchých rad byl publikován 27. ledna 2018 v 16.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...