Proč ve firmě používat CRM systém?

Proč ve firmě používat CRM systém?

Většina úspěšných firem používá CRM systém, díky kterému získají maximální přehled o svém podnikání a zákaznicích. Pomocí CRM, které vychází z anglického Customer Relationship Management, dokážete velice systematicky uchovávat potřebné informace o lidech, kteří již jsou vašimi zákazníky nebo teprve mohou být. Jaké jsou tedy ty hlavní výhody CRM systému?

1) Informace o zákaznících

Jak už jsme zmínili, největším plusem každého CRM systému je shromažďování všech dat, které jste kdy o zákaznících získali. Nedovedete si nyní představit, jaká data to např. mohou být? Rádi pomůžeme a začneme od klasických dat. Základem je samozřejmě jméno, pohlaví, email, telefon, bydliště a datum narození. Další informace už jsou různé a to podle typu vašeho podnikání. Příkladem však mohou být zákazníkova data o využívaných službách, nakoupeném zboží, vráceném zboží, využívání zákaznické linky nebo kolikrát si zákazník vyzvedl zboží na prodejně. Tyto všechny informace pomáhají k lepšímu porozumění zákazníka a následné komunikaci.

2) Marketing

Většina kvalitních CRM systému jako například CRM UNiQ od SystemCRM.cz nefunguje pouze jako sběrna informací o vašich zákaznících. V systému je možné rovněž plánovat a poté i vyhodnocovat marketingové aktivity a to podle jednotlivých marketingových kanálů. A tak zde zajásají všichni markeťáci, kteří rádi vědí, co a kde a jak dobře funguje. Díky CRM systému dokážete lépe vyhodnotit budoucnost vaší firmy a možná prodejní čísla.

3) Obchod

Vedlejším plusem je rozhodně i správa veškerých obchodních transakcí. Na jednom místě si tak udržíte přehled o fakturách, objednávkách či poptávkách. A pokud si vyberete opravdu chytrý CRM systém, těšit se můžete i na propojení a synchronizování s nejlepšími účetními a ekonomickými systémy.

Článek Proč ve firmě používat CRM systém? byl publikován 4. února 2019 v 22.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...