Nastoupili jste do nového zaměstnání? Pak se nevyhnete školením BOZP

Nastoupili jste do nového zaměstnání? Pak se nevyhnete školením BOZP

Co je vlastně BOZP a k čemu jsou školení dobrá?

Školení bezpečnosti práce jsou nejen ze zákona nařízená, ale hlavně užitečná. Co je cílem takového školení BOZP?

Každý by si měl uvědomit, že povinná školení nejsou důležitá jen pro zaměstnavatele z hlediska legislativy. Díky dodržování předpisů bezpečnosti práce, zkráceně BOZP, se lze vyhnout mnoha nepříjemnostem, spojených s možnými úrazy či nemocemi, které s danou profesí souvisí či mohou v zaměstnání nastat.

Kdy a jak školení provádět?

Školení BOZP a PO je povinné pro každého nového zaměstnance a dále v několika dalších nutných případech.

  • Dojde-li ke změně pracovního zařazení nebo druhu práce
  • Při změně technologie či technologických pracovních postupů
  • V ostatních případech, které mohou mít významný vliv na ochranu zdraví a bezpečnost při práci

Obecně platí pro školení BOZP opakování jednou za 2 roky, totéž platí pro školení požární ochrany. Nevyplácí se školení podceňovat, sankce při jejich nedodržení mohou být skutečně vysoké.

Mezi zákonná povinná školení patří školení BOZP, PO, školení první pomoci a školení řidičů referentů.

Jak školení BOZP probíhají?

Průběh školení záleží na rozhodnutí zaměstnavatele. Firma může zaměstnance poslat do školícího centra, dále je možné zajistit školení BOZP přímo v místě zaměstnavatele a v neposlední řadě může společnost proškolit své zaměstnance formou e-learningu.

A právě o naposledy zmíněném způsobu školení se nyní zmíníme blíže.

Co je e-learningové školení BOZP a jaké jsou jeho přednosti?

K pochopení hlavních výhod je třeba si uvědomit, co je cílem každého zaměstnavatele. Jedním z požadavků je zcela jistě snížení nákladů na prováděná školení a úspora času. Díky on-line školení nemusí zaměstnanci nikam složitě dojíždět, firmě se sníží náklady na školitele, školení probíhá v čase i prostředí, který zaměstnancům nejvíce vyhovuje.

Elearningové školení BOZP je zkrátka rychlé, moderní a efektivní po všech stránkách. Jedním z on-line systémů je školící systém Školitel.net.

Jednoduše a bez problémů vás provede jednotlivými kroky, a to přímo přes webový prohlížeč bez nutnosti instalace složitého softwaru. Díky optimalizaci pro mobilní telefony lze provést školení skutečně odkudkoliv a kdykoliv.

Článek Nastoupili jste do nového zaměstnání? Pak se nevyhnete školením BOZP byl publikován 26. listopadu 2015 v 14.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...