Hypotéky přestaly zlevňovat, Češi si jich berou více

Hypotéky přestaly zlevňovat, Češi si jich berou více

Po téměř půldruhém roce přestaly klesat ceny hypoték, stále se ale drží velmi nízko a ani mírné zdražování nebude znamenat větší komplikace. Zájemci o nové bydlení se ale pustili do nákupů právě teď.

Rekordně nízké úrokové sazby, stabilní ekonomická situace a vyšší aktivita developerů. Právě tyto tři faktory stojí podle odborníků za červnovým rekordem. Banky v tomto měsíci vyplatily zájemcům o půjčku na nové bydlení či rekonstrukci neuvěřitelných 19,75 miliard ko­run.

Například Hypoteční banka, která je lídrem českého trhu s půjčkami, poskytla hypotéky v celkové výši 2,66 miliard korun. Průměrná výše úvěru byla 1,9 milionů korun a o sto tisíc korun tak překonala průměr z minulého roku.

Novostavby Praha? Jednoznačný šampion!

Přestože odborníci zájemce o bydlení ubezpečují, že hypotéky za příznivé ceny ještě nějaký ten pátek budou, není dobré se sjednáním otálet. Rekordní rychlostí totiž mizí i nemovitosti, na které si lidé hypotéky berou.

Pokud si vyberete některý z bytů od společnosti Finep, měli byste si pospíšit tím spíš. Vybrané novostavby na prodej v Praze jsou nyní k dispozici se slevou a můžete tak ušetřit až 400 tisíc korun. Podívejte se, jaké byty Praha nabízí.

Vede prodej bytů v Praze 10

Největší zájem je o nové byty v Praze 10 Hostivaři. V projektu Nad Přehradou jsou stále volné malé byty 1+kk i velké 4+kk. Bydlení v atraktivní lokalitě si tak mohou dopřát singles, mladé páryrodiny s dětmi.

Kombinací klidného prostředí se skvělou občanskou vybaveností a snadnou dostupností do centra se vyznačuje i projekt Malý háj v pražských Štěrboholech. Nové byty se nachází nedaleko Europarku Štěrboholy a víceúčelového sportovního areálu.

Nové byty mizí i v Praze 5 a 9 Prodej bytů v Praze 5 a 9 také nezůstává pozadu. Nejoblíbenější jsou projekty Britská čtvrť ve Stodůlkách a Prosek Park na Proseku. Byty v Praze na prodej najdete i ve Vysočanech – projekt Harfa Park nabízí dostatek bytů 2+kk, které patří k nejoblíbenějšímu typu bytů vůbec.

A pozor – prodej nových bytů hlásí i Praha Barrandov. Registrujte si nové bydlení v projektu Kaskády Barrandov co nejdříve.

Článek Hypotéky přestaly zlevňovat, Češi si jich berou více byl publikován 4. září 2015 v 18.15 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...