Správný podnikatelský plán

Tagy:  podnikatelský plán, úvěry pro podnikatele, podnikání

Správný podnikatelský plán

Otázku správného podnikatelského není vůbec snadné zodpovědět, dokonce bych řekl, že je to nemožné. Neočekávejte tedy, že Vám zde, na několika následujících řádcích, napíšeme, co dělat a jak konat, aby jste byli úspěšní. Můžeme se však pokusit být inspirativní.

Na finance musíme dát pozor

“Podnikání je činnost, kterou chceme provádět za účelem zisku.” Nad tím se nedá nijak polemizovat.

Považuji však za hloupost shromažďovat své těžce vydřené finanční prostředky doma “pod peřinou”. Je třeba vytvořit takový podnikatelský plán, který bude zahrnovat i veškerou správu financí.

Začínáme s malým kapitálem? Není problém

Začít podnikat může prakticky každý i s tím nejmenším kapitálem. Nejdůležitější totiž je dobrý podnikatelský záměr, myšlenka.

Jakmile se však snažíme svůj “bussiness” rozhýbat na požadovanou úroveň a kvalitu, bez peněz to prostě není možné. Naštěstí existují finanční produkty kategorizované mezi tzv. úvěry pro podnikatele.

Pro příklad uvádím výpis z produktu ČSOB Malý úvěr pro podnikatele, který patří mezi účelové úvěry s délkou financování až na 15 let a do výše 8 mil. Kč.

ČSOB Malý úvěr pro podnikateleČSOB Malý úvěr pro podnikatele

Nejedná se o jediný počin svého druhu, vhodný také může být ČSOB Rychlý úvěr na podnikání a další.

Podnikáme v praxi

Jak jsem již psal na úvodních řádcích, začátek může být mnohem jednodušší, než si myslíme. Stačí se prostě jen držet svého podnikatelské­ho plánu.

Zůstaneme-li však v rovině finanční, jen málo kdy budeme dostávat peníze přímo na ruku, ke kterým vystavíme příjmový doklad, abychom dodrželi zákonnou povinnost evidence. Podnikatelský BÚ (bežný účet) tedy bude prvním krokem, který je nutné udělat, nepočítám-li například již zmiňovaný úvěr pro podnikatele.

Hodně úspěchů …

Naštěstí však nemusíme být na všechny tyto obtíže a starosti sami. V České republice totiž aktivně vystupuje řada velkých společností, které právě podnikatele podporují a nabízí jim služby komplexního servisu financí. Není tedy nic snazšího, než vznést poptávku či si přímo domluvit schůzku.

Na samotný závěr tohoto krátkého pojednání už nezbývá nic jiného, než popřát hodně štěstí a úspěchů, ať už jste již aktivně podnikající osoba či se do naplnění svého podnikatelského plánu teprve chystáte.

Článek Správný podnikatelský plán byl publikován 2. dubna 2013 v 11.30 v rubrice Podnikání. Autorem článku je . Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...