Jak jsou na tom bankomaty v České republice?

Tagy:  bankomaty, bankomaty Air Bank, bankomaty ČSOB, bankomaty Pharro, bankomaty KB

Jak jsou na tom bankomaty v České republice?

V České republice k dnešnímu dni najdete přes 4000 bankomatů různých bankovních institucí. Pomyslnou první příčku, co do počtu bankomatů, u nás drží Česká spořitelna, jejíž bankomaty najdete na více než 1 200 místech v celé zemi. O téměř 400 bankomatů méně má pak Československá obchodní banka (zkráceně ČSOB), kterou v těsném závěsu následují Komerční banka a GE Money Bank. Zbytek trhu si pak rozdělují menší instituce jako Poštovní spořitelna, Citibank, Raiffeisenbank, UniCredit Bank, Volksbank a nejnovější banka na českém trhu, sympatická Air Bank.

Právě posledně jmenovaná Air Bank se může pyšnit velmi moderními bankomaty s dotykovým displayem, které Vám umožní si například zvolit, v jakých bankovkách chcete svůj výběru uskutečnit. Stejně jako v případě retailové banky mBank, i u Air Bank obstarávají bankomaty funkci vkladamatů. U téhož přístroje si tak můžete peníze vybrat, i je na svůj účet vložit.

Trošku bokem pak stojí bankomaty Pharro, které provozuje společnost Pharro Praha CZ a.s.. Jedná se o zahraniční investiční společnost a manažerskou skupinou s dlouholetým působením v oblasti finančních služeb, informačních technologií a poradenství. Společnost Pharro se primárně věnuje právě provozu bankomatů a v únoru roku 2011 se stala partnerem banky Fio, která svým klientům nabízí možnost výběrů v bankomatech Pharro za zvýhodněných podmínek.

Přehlednou mapu bankomatů najdete na www.bankomatyvcr.cz.

Zdroj: http://www.bankomatyvcr.cz/nejvice/, wiki

Článek Jak jsou na tom bankomaty v České republice? byl publikován 11. července 2012 v 15.00 v rubrice PR články. Autorem článku je redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...