Spořící účty České spořitelny

Tagy:  spořící účty, česká spořitelna, internetové spoření, šikovné spoření, malé vklady

Spořící účty České spořitelny

Česká spořitelna nabízí v současné době svým klientům dva typy spořících účtů:

Šikovné spoření České Spořitelny

Internetové spoření České Spořitelny

Co je Šikovné spoření ČS?

Šikovné spoření ČS je účet určený soukromé klientele ve věku od 18 let, a to jak české tak cizí státní příslušnosti. Jedná se o účet, který slouží převážně k ukládání menších částek, které následně zhodnocuje. Pro klienta je tedy výhodné si částku (kterou by běžně použil na drobnější výdaje) na tomto účtu spořit. Výhodou je také to, že klientovy prostředky jsou nevázané, proto je může kdykoliv vkládat ale i vybírat (a to i s možností mimořádného vkladu).

Jaké jsou výhody Šikovného spoření ČS?

Jako plus tohoto účtu uvádí Česká spořitelna hlavně bezplatné založení a vedení účtu, bez nutnosti vlastnit u České spořitelny jiný účet. Nespornou výhodou je hlavně zhodnocení i poměrně malých částek. Tento spořící účet je však veden výhradně v korunách.

A co podmínky?

Podmínkou pro založení účtu je doložení plnoletosti, státního příslušenství a složení vkladu v sjednané hodnotě (bezhotovostně i hotovostí) v době zakládání účtu.

Co je Internetové spoření ČS?

Internetové spoření ČS je typ spořícího účtu, který si může pořídit fyzická osoba starší 18 let, a to opět s českou nebo zahraniční státní příslušností.
Produkt je téměř identický, jako předchozí spořící účet, takže je možné vkládat menší částky, kterou jsou klientovi kdykoliv k dispozici. Jako bonus je zde možnost založení i ovládání účtu prostřednictvím internetu. Jak je možné Internetové spoření zřídit? Zřízení účtu je možné přes internet nebo prostřednictvím zákaznické linky České spořitelny – sjednání podmínek poté probíhá telefonicky s bankéři, kteří požádají o sdělení osobních údajů a číslo kontaktního účtu, ze kterého budou na spořící účet odcházet peníze (výhodou je, že kontaktní účet není nutné mít zřízený u České spořitelny – internetové spoření je však vedeno výhradně v korunách).
Minimální zůstatek na spořícím účtu je 10 tisíc korun, nad tuto hranici jsou peníze klientovi neustále k dispozici.

Je možné zřídit si Internetové spoření ČS i na pobočce?

Internetové spoření ale není zatím možné založit přímo na pobočce. Alespoň ale není podmínkou mít stávající bankovní účet u České spořitelny.

Více informací najdete na webových stránkách České spořitelny: www.csas.cz

Článek Spořící účty České spořitelny byl publikován 2. listopadu 2011 v 00.00 v rubrice Spoření. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...