Investice pro začátečníky i zkušené investory

Investice pro začátečníky i zkušené investory

Poštovní známky mají svoji dlouhou historii a dokonce byly kdysi dávno i předmětem, který se používal ve školní výuce. Dnes jsou vyhledávaným artiklem.

Investice pro začátečníky i zkušené investory

Pokud chcete svoje našetřené peníze investovat, tak určitě bude uvažovat o tom, co bude pro vás nejvýhodnější cestou. Přirozeně v současné době si lze vybrat, co bude vaším terčem pro zhodnocení vašich úspor. Když opomineme zájem o investování do zlata, tak své mohou dokonce přinést i poštovní známky. Mimochodem právě o investování do známek a samozřejmě s tím je spojené i sběratelství, tak je stále větší zájem.

Ono ani není divu, protože známek je podstatně méně, než je samotná poptávka a tím stoupají v ceně. Proto je lepší i pro samotné zhodnocení si je ponechat pár let nebo je odkázat svým potomkům. I tak se doporučuje investovat do filatelie v rámci diverzifikace rizika kolem deseti procent z volných finančních prostředků. Investovat mohou i samotní začátečníci, kteří nemají větší známost o poštovních známkách. Za nimi totiž může stát služba fildy.cz. Velmi jednoduše se poté dá investovat do prvotřídních poštovních známek s historií.

Začátečníci a jejich investice

Pokud chcete začít sami investovat do poštovních známek, které mají nějakou hodnotu a přirozeně i další potenciál zhodnocení, poté byste měli o nich již něco vědět. V opačném případě to nemusí dopadnout zrovna nejlépe. Pokud jako investor nebudete mít ty správné informace, těžko zúročíte vaše finance.

Je tu ale jiná možnost a to začít investovat se zkušenými filatelisty, kteří poštovním známkám rozumí a umí sestavit prodejné portfolio. Co si přát víc, když víte, že máte odborníky po ruce a můžete tak začít investovat. Fildy.cz bude vždy stát na vaší straně a navíc se dočkáte maximální pomoci i možností. Můžete spořit na jednu fyzickou známku nebo investovat do více částí poštovních známek.

Co vás na fildy.cz čeká?

  • Férové jednání, poradenství i různé možnosti investování.
  • Jsou to vaše představy, peníze i sny, které prezentuje odborníkům a ti navrhnout odpovídající portfolio, které bude pasovat na vaše požadavky.
  • Vždy budete mít prodejné sbírky, které se dají přirozeně i velmi dobře zhodnotit a prodat se ziskem.
  • Koupíte si vždy jen originální známku, která má jasný původ.
  • U některých známek vás potěší atest od znalce.
  • Investovat se dá i v menších hodnotách a tím lze dosáhnout postupně smysluplných výsledků.

Ceny za poštovní známky jsou určeny podle několika faktorů. Jedním je cena v katalogu, který předurčuje cenu nebo cenové rozpětí známek. Klíčovou hodnotu ale spíše stanoví především trh, což je v podstatě momentální nabídka a poptávka. S dobře sestaveným portfoliem máte jedinečnou šanci na úspěšnou investici.

Každá známka má svoji zajímavou hodnotu a především i skrytou legendu či historii. Hodnotí se podle několika klíčových hledisek, jako je destinace, počet kusů na trhu a mnoho dalších parametrů, které ovlivní její cenovou relaci. Vaše vlastní sbírky od fildy.cz vás rozhodně potěší.

Článek Investice pro začátečníky i zkušené investory byl publikován 12. října 2022 v 00.00 v rubrice Investice. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...