Jak se dá vymyslet sklep u dřevostavby?

Jak se dá vymyslet sklep u dřevostavby?

Někteří lidé o vybudování sklepa ve svém domě v momentě, kdy ho stavěli, příliš nepřemýšleli a nyní toho dosti litují. Proč? Zejména z toho důvodu, že sklep se neztratí v žádném domě. Je totiž místem, kde můžete ukládat zavařeniny, zeleninu, víno či jiné potřeby, které se vám do domu jednoduše nevejdou. Jak ale vymyslet takový sklep, popřípadě dokonce i vinný sklípek u dřevostavby? Není na tom nic těžkého, ba naopak se jedná o velmi nenáročný stavební úkon.

Šetřete místem díky sklepu

Lidé se mylně domnívají, že pokud oželí sklepení ve svém domě, ušetří tak místo. Opak je ovšem pravdou. Pokud totiž nebudete mít vedle domu garáž, která bude dosti prostorná nejen na vaše auto, nýbrž i na ostatní věci, které ve vaší domácnosti není místo, budete za pár let lamentovat nad tím, že je nemáte kam umístit a budete litovat toho, že jste při stavbě dřevostavby nepřemýšleli na sklepem, a to i v případě, kdy jste například investovali do dřevostavby na klíč.

Levná dřevostavba Madera, foto: haas-fertigbau.czLevná dřevostavba Madera, foto: haas-fertigbau.cz

Podsklepením si zkvalitníte své bydlení

Podsklepením si kromě jiného velmi dobře zateplíte celou dřevostavbu odspodu domu a ochráníte jí tak dokonale před jakoukoliv vlhkostí. Tudíž nezískáte pouze nové prostory, které budou sloužit jako skladiště, prostor, který budete využívat k volnému času či jako kutilskou dílnu anebo jako prádelnu, nýbrž si zkvalitníte své dosavadní bydlení, a to i v případě levné dřevostavby.

Vinný sklípek ve dřevostavbě

U klasické i u montované dřevostavby, můžete využít podsklepení k uchovávání vína, potažmo ho využívat jako právoplatný vinný sklípek. Díky stále stabilní teplotě v suterénu dřevostavby, se zde vínům velmi dobře daří, jelikož stabilní teplota vína je pro jeho kvalitu více než klíčová. Když je mráz a v suterénu se netopí, bývá ve sklepě okolo 15 stupňů Celsia.  Pokud tedy patříte mezi milovníky dobrého vína, je pro vás vinný sklípek ve vaší roubence, dokonalou volbou.

Proč mít ve dřevostavbě sklep?

  • Více úložného prostoru a odkládacího místa v domě
  • Díky stabilní teplotě podsklepení můžete sklep využívat i jako vinný sklípek
  • Ve sklepě si můžete zřídit dílnu, úschovnu jízdních kol či v něm skladovat prádlo

Článek Jak se dá vymyslet sklep u dřevostavby? byl publikován 6. října 2019 v 18.45 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...