S operativním leasingem vaše firma ušetří!

S operativním leasingem vaše firma ušetří!

Existuje hned několik důvodů, proč je výhodné jezdit s vypůjčeným autem. Operativní leasing sice neumožňuje vysněné auto získat do osobního vlastnictví, ale jako podnikatelé si jeho splátky snadno odečtete z daní a odpadají rovněž starosti s přemrštěnou akontací, první velkou splátkou. Jak operativní leasing funguje?

Finanční versus operativní leasing

Klasický (finanční) leasing je v České republice znám mnoho let. S vybranou společností uzavřete smlouvu se splátkovým kalendářem, na samém začátku zaplatíte velkou sumu peněz a s poslední splátkou je auto vaše. To zní rozumně. Auto však po pár letech nemusí být ve stejné kondici jako na začátku, kdy jste si ho rozhodli koupit. Dostanete ho až se všemi získanými poruchami a vadami, které jste stihli nasbírat, ne nutně vlastní vinou. Rozhodnete-li se jej prodat, pravděpodobně na tom proděláte. Tento problém s operativním leasingem odpadá. Na konci leasingového období si zkrátka pronajmete novější model, bez akontace a bez starostí s prodejem staršího modelu.

Jak to celé funguje?

Jednoduše si zvolíte typ a konkrétní model vozidla, délku a variantu operativního leasingu. Uzavřete s poskytovatelem smlouvu, v níž jsou zahrnuty fixní splátky. Ty zahrnují obvykle výdaje na silniční daň, povinné ručení, pohotovostní službu, poplatek za rádio a další. Největší balík výhod a doprovodných služeb dostanete, když zvolíte variantu full-service operativní leasing – auta tímto způsobem zapůjčená mají předplaceno: pravidelný (pneu) servis, havarijní pojištění, náhradní vozidlo v případě nehody, karty na pohonné hmoty a jiné výhody podle konkrétních požadavků klientů. Jako nevýhoda se budou zdát zákonitě vyšší splátky, ale ty si podnikatelé odepíšou z daní, a to v plné výši. Používáte-li tedy vůz k udržení svých příjmů, není co řešit!

Článek S operativním leasingem vaše firma ušetří! byl publikován 1. března 2017 v 22.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...