Jak vybrat zájezd k moři?

Tagy:  dovolená, zájezdy

Jak vybrat zájezd k moři?

Nemůžete se rozhodnout kam vyrazit na dovolenou? Spěchat nemusíte, na dovolenou můžete vyrazit i po sezóně. Hlavně se vyhněte špatně pojištěným cestovním kancelářím. A co odlet? Zvolit odlet z Česka nebo raději z Německa? Přečtěte si pár rad pro výběr zájezdu.

1. Nebezpečí krachu cestovky

Cestovní kanceláře jsou pojištěné proti úpadku, ale to neznamená, že v případě krachu dostanete všechny peníze zpět. Cestovka může totiž podvést pojišťovnu a pojistit se na příliš malou částku. Ministerstvo pro místní rozvoj připravuje novelu starého zákona, který se týká podnikání v cestovním ruchu, která vám zajistí, že vám budou skutečně vráceny všechny vaše peníze. Ale pozor! Letos ještě neplatí, takže buďte opatrní při výběru cestovky. Hleďte na to, jak dlouho je na trhu, jestli měla někdy nějaké problémy a nezapomeňte ani na reference – ty jsou velmi důležité. Pro naprostou jistotu se můžete připojistit.

2. Zájezd s cizí cestovkou může být levnější

Spousta lidí dává přednost německým nebo rakouským cestovkám. Je dovolená opravdu lepší? Důvodem proč lidé cestují s cizími cestovkami je většinou cena. Např. německé cestovky si mohou dovolit nakoupit letenky a místa v hotelech v mnohem větším množství za což dostanou veliké slevy. Logicky potom mohou také nabízet zájezdy za lepší ceny.

3. Nemusíte jezdit v hlavní sezóně

Nepatříte mezi ty, kteří by vyhledávali přeplněné pláže a přímořská městečka? Potom vyražte na dovolenou mimo hlavní sezónu, která je v červenci a srpnu. Ani v evropských dovolenkových destinacích se nemusíte bát nepříznivého počasí, jestliže se vydáte k moři v červnu nebo v září. Třeba na Krétě je v září nádherně, ale pláže, hotely i restaurace jsou poloprázdné. Pokud byste rádi vyrazili například do Egypta nemusíte se bát letět ani v listopadu nebo dubnu. Navíc i ceny jsou mimo sezónu nižší.

Úvodní obrázek: David Stanley/flickr.com

Článek Jak vybrat zájezd k moři? byl publikován 3. srpna 2015 v 00.00 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...