Co je dále potřeba zařídit v nové firmě

Tagy:  zařízení firmy, počítače, mobily, překlady, reklama

Co je dále potřeba zařídit v nové firmě

Samotným založením firmy ale nemáme vyhráno, je třeba mí jasno v tom, kde bude společnost sídlit. Pokud pracujeme z domova a nemůžeme zde mít sídlo, tak nám může posloužit virtuální sídlo společnosti.

Součástí podnikání je i výbava kancelářských a podnikových prostor. Nejdříve je třeba vybavit výrobní prostory příslušnými zařízeními a kancelářské prostory nábytkem a výpočetní technikou.

Technika

Počítače a příslušenství k nim je možné nakoupit hromadně v příslušných prodejnách a mnohdy lze uplatnit množstevní slevu či výhody pro začínající podnikatele. Nezbytnou součástí kanceláře je kvalitní tiskárna. Do té se vyplatí zainvestovat, neboť bez tisku se téměř žádná činnost ve firmě neobejde. Na výběr máme z jehličkových, inkoustových, multifunkčních či laserových tiskáren a mnoho firem potřebuje také tiskárny pokladniční. Mezi nejvýhodnější dnes patří tiskárny laserové, je třeba však zohlednit, na jaké účely budeme tiskárnu používat (co budeme tisknout).
Určitě se vám bude hodit také tzv. registrační pokladna, která bývá často vybavena fiskálním modulem a také je možné ji propojit s počítačem. Co se technologií týče, patří k „povinné“ výbavě podnikatele kvalitní mobilní telefon u kterého je především kladen důraz na výdrž a možnost připojení k internetu. Mnoho operátorů navíc nabízí výhodné mobily a tarify pro firmy, a to nejen pro jednotlivce, ale i pro další volání v rámci firmy.

Služby

Pro podnikatele a firmy existují v rámci podpory podnikání zvýhodněné tarify nejen u mobilních operátorů. Výhody můžete získat při pojištění vozidel, majetku, při nákupu kancelářských potřeb u velkoobchodníků atd. Mnoho firem také využívá tzv. outsourcing, který je založen na tom, že určitou činnost pro podnikatele vykonává jiná firma. Sem můžeme zařadit např. úklidové služby, různé poskytovatelské služby, či např. překlady cizojazyčných textů. Překladatelské služby jsou dnes hojně využívány v důsledku rostoucího obchodu se zahraničím, za nás můžeme doporučit překlady Bratislava. Překlady je možno si objednat odborné, úřední či počítačem podporované. Kvalitní překlad totiž zamezí případným nedorozuměním a dalším problémům spojeným s přeshraničním obchodem.

Reklama

Důležitá je i reklama celkově – měli bychom se postarat o to, aby prezentace naší firmy byla co nejlepší a reklama byla efektivně umístěna. Můžeme zvolit bannery na nejrůznějších webových stránkách, PR články v médiích, později případný sponzoring nejrůznějších akcí a projektů.

Článek Co je dále potřeba zařídit v nové firmě byl publikován 28. května 2012 v 19.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...