Váš starý gauč může být zase hezký. Stačí mít správné čalounické potřeby a látku

Váš starý gauč může být zase hezký. Stačí mít správné čalounické potřeby a látku

Vidíte na vašem gauči, sedačce, milovaném křesle nebo třeba lenošce, že je z estetického a možná i funkčního hlediska potřeba je vyměnit? Nemusí tomu tak být. Pokud se nechcete s oblíbeným nábytkem loučit, chcete jej mít z nostalgického či jiného důvodu stále doma, je to poměrně snadné. Stačí najít si obdobnou potahovou látku a oslovit čalouníka, který gauč nově potáhne. Má-li už prosezená místa, pak je nutné jej více zrenovovat, přečalounit. Mnohé čalounické potřeby najdete na webových stránkách calounickymate­rial.cz.

Kvalitní látky na čalounění

Někdo si přeje, aby měl letitý gauč nebo sedací souprava vzhled, jako když byly nové. Látky na čalounění jsou velmi rozmanité, co se týče složení i vzhledu, a tak si můžete vybrat látku stejnou nebo velmi podobnou té, na kterou jste zvyklí. Kupříkladu, pokud máte doma nábytek s potahovou látkou v zámeckém stylu, mohly by se vám líbit potahové látky Lisabon, Lea Exclusive nebo Lea. K moderním a žádným pak patří látky jako Vasco, Coco nebo Backus. Hrubší strukturu pak má např. látka Tacoma, která je, stejně jako ostatní, k dostání v několika barevných provedeních.

V nabídce jsou ale nejen klasické látky, ale i plyše, nešpinivá úprava, gobelíny, venkovní typy, koženky a kůže.

Vybírejte s ohledem na složení vaší rodiny

Výběr molitanu a čalounických materiálů bude mít zřejmě na starost čalouník, který vám nábytek opraví. Ovšem látku si asi budete chtít vybrat sami. Pokud máte malé děti, volte takové, které se snadno udržují. Nemusíte používat průmyslové vysavače, a přitom lze gauč udržet v pořádku i s batolátky.

Průmyslový vysavač na suché/mokré vysávání 15 l Scheppach ASP 15-ES, foto: svarecky.obchod.czPrůmyslový vysavač na suché/mokré vysávání 15 l Scheppach ASP 15-ES, foto: svarecky.obchod.cz

Světlé typy látek prostor rozjasní, opticky zvětší, tmavé jsou zase elegantní. Vzorované pak lépe zamaskují případné skvrny.

Bohatou nabídku materiálů pro čalounění najdete na calounickymate­rial.cz.

Článek Váš starý gauč může být zase hezký. Stačí mít správné čalounické potřeby a látku byl publikován 17. ledna 2023 v 00.00 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...