Zařizujeme levně domov. Kvalitní nábytek nemusí stát hodně peněz, na některé věci si ale dejte pozor

Tagy:  levný nábytek, levný koupelnový nábytek, levný dětský nábytek, eshop, eshop s levným nábytkem

Zařizujeme levně domov.  Kvalitní nábytek nemusí stát hodně peněz, na některé věci si ale dejte pozor

Chcete si nově zařídit domov? Toužíte po kvalitním nábytku, ale vaše peněženka není zrovna přeplněná? Nebojte se, ani kvalitní nábytek nemusí stát majlant. Je možné jej sehnat i levně, na některé věci si ale musíte dát pozor. Jinak by se vám mohlo stát, že narazíte na nábytek nekvalitní a během pár měsíců se vám doslova rozpadne pod rukama. Jak postupovat?

Cena neznamená kvalitu

Nerozhodujte se jen podle ceny. Pokud je nábytek podezřele levný, může to být díky slevové akci, ale rovněž může být nižší kvalita, než se na první pohled zdá. Dřevo je tenčí, než vypadá, šuplíky mají dřevěná jen čela, nebo jsou sedačky potažené jen méně odolnou kůží či látkou. Ani vnitřní čalounění nemusí být úplně nejlepší.

Ale pozor! Ani vysoká cena ještě nezaručuje tu nejlepší kvalitu. Všímejte si také, jak pevný a stabilní nábytek je, jakým způsobem je spojen. Šroubované spoje často vydrží víc než lepené. Ne vždy je to ale pravidlem. Používejte hlavně selský rozum.

Velké nákupy si dobře naplánujte

Jestliže si chcete koupit kompletní zařízení či velké a ne zrovna nejlevnější kusy nábytku, vše si dobře promyslete. Nakreslete si návrh vybavení na papír, projeďte si nabídky nejrůznějších výrobců, abyste věděli, jak to na trhu vypadá, a podle toho si udělali představu. Až potom se rozhodněte k nákupu. Impulzivní jednání se v tomto případě příliš nevyplácí. Při výběru vám pomůže i eshop s levným nábytkem.

Levný nábytek neznamená nekvalitní nábytek, autor: kuponoLevný nábytek neznamená nekvalitní nábytek, autor: kupono

Nespoléhejte na prodavače

Zařizujete koupelnu? Dobrý prodavač vám může skvěle poradit a pomoci vybrat kvalitní, ale zároveň levný koupelnový nábytek. Jsou ale i tací, kteří své práci nerozumí a jediné, po čem touží, je prodat co nejvíc produktů, aby měli vysoké provize. Těžko vám poradí, jak dlouho nábytek vydrží a k čemu se hodí.

Pozor na slevové akce

Chcete vybrat levný dětský nábytek, prohlížíte letáky a nabídky a najednou vidíte, že v některém z obchodů nabízejí téměř(!) takový nábytek, jaký sháníte? Nejednejte bezhlavě. Pokud to není přesně to, co potřebujete, slevové akce raději ignorujte. Jen málokdy totiž získáte přesně takový nábytek, jaký jste si představovali. Po nákupu pak můžete zjistit, že se do dětského pokoje nehodí, je příliš velký či naopak malý, nebo zkrátka není hezký. Ani vaše děti nebudou mít radost z toho, že se budou muset každý den dívat na nábytek, který se jim ani za mák nelíbí.

Existuje ještě jedna věc, na kterou byste si měli u slevových akcí dát pozor – řada obchodníků využívá nečestné praktiky. Žlutou cedulku s nápisem Sleva nalepí ke zboží, které ve skutečnosti zlevněné vůbec není. Nebo zlevněné je – ale na stejnou cenu, za kterou ho můžete koupit v jiných obchodech. Od takových vychytralých podnikatelů ruce pryč.

Článek Zařizujeme levně domov. Kvalitní nábytek nemusí stát hodně peněz, na některé věci si ale dejte pozor byl publikován 12. května 2015 v 22.00 v rubrice Ostatní a PR články. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...