4 tipy, jak ušetřit během cestování

Tagy:  dovolená, peníze, šetření penez, letenky, jízdenky, ubytování, internet, finance

4 tipy, jak ušetřit během cestování

Léto je obdobím, kdy se většina lidí zajímá o letní dovolené a o možnost, jak si v zahraničí konečně odpočinout, pokochat se tamními památkami, ochutnat netradiční jídlo a užít si zábavu, na kterou budou dlouho vzpomínat. Od letní dovolené většina lidí čeká naprosté maximum, ale přesto za ni nechce utrácet desítky tisíc korun. Je zcela na vás, jak moc chcete investovat do ubytování a letenk, nicméně existuje nespočet chytrých tipů, díky kterým na dovolené ušetříte, ať už jedete do Švédska, k pobřeží Itálie nebo do majestátního New Yorku.

Vše si řešte sami

Je zcela logické, že za zprostředkované služby vždy zaplatíte, na tom je postaveno fungování daných společností. Pokud si nedokážete smai sehnat zájezd a jste přesvědčeni o tom, že to cestovní kancelář nebo agentura udělá lépe, pak možná narazíte na takovou, co vás nebude chtít svléknout z kůže. Všechno ostatní si ale sežeňte sami. Zapomeňte na koordinátora vaší cesty a veškeré jízdenky na MHD nebo vlaky, vstupenky do muzeí a galerií a mnoho dalšího si sežeňte přes internet na vlastní pěst. Ve výsledku totiž neušetříte stovky, ale možná tisíce korun.

Stahujte aplikace

Stalo se vám někdy, že jste se v daném městě ztratili anebo jste nemohli najít památku, do které jste si koupili vstup? pak jste nejspíš vyhledávali infocentra, díky čemuž vám cena vstupného propadla anebo jste volali na předražené infolinky. V době chytrých telefonů není nic jednoduššího, než si stáhnout aplikace, které vám ukáží mapu, přeloží vám i hebrejské texty a pomhoou vám vždy, když jste v nesnázích.

Šetřete i na dovolené, autor: Transformer18Šetřete i na dovolené, autor: Transformer18

O slevy se zajímejte

Nikdo vám nebude slevu nebo výhodnou akci doslova spát pod nos, vždy je proto dobré se zajímat a nebojte se ani zeptat. Zatímco turisté před vámi s klidem zaplatí vstupné i svým malým děte, vy s nimi můžete jít do areálu zadarmo a ještě dostanete turistické známky nebo reklamní předměty jako vzpomínku na dovolenou.

Nakupujte přes internet

Jakmile jde o dovolenou, rozdíl v koupi může být v řádu tisíců korun, neboť jednotlivé položky mají na sobě často zbytečně přirážky. Nebu´dte proto líní a sedněte si k internetu a hledejte. A co j vaším cílem? Jsou to nejlevnější letenky, akční ubytování, jízdenky v zemi, kam se vydáte a také veškeré vstupy do historických budov, galerií a podobně. Na internetu zkrátka vše najdete o poznání levněji a budete až překvapeni, kolik korun jste ušetřili.

Článek 4 tipy, jak ušetřit během cestování byl publikován 31. července 2017 v 13.00 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...