Prodáváte dům nebo byt? S čím vším pomůže realitní makléř

Prodáváte dům nebo byt? S čím vším pomůže realitní makléř

Chcete prodat dům, byt nebo třeba pozemek? Podívejte se, s jakými záležitostmi vám pomůže realitní makléř. Volba správné realitní kanceláře celý proces znatelně zjednoduší a usnadní.

Odborné poradenství a posouzení

Každý správný realitní makléř vám na začátek poskytne všechny důležité informace o samotném prodeji nemovitosti. Seznámí vás s tím, jaké další kroky budou při prodeji bytu následovat, a měl by být ochoten zodpovídat vaše otázky. Dalším krokem je posouzení tržní ceny nemovitosti. Některé kanceláře na to mají vlastní odborníky, jiné si zvou externí specialisty. Z této ceny se následně vychází při stanovení ceny prodejní, která může být pro začátek i vyšší, než je přímo cena tržní. S tímto postupem opět poradí a pomůže zkušený makléř.

Právní servis a pomoc s financováním

Realitní kanceláře obvykle nabízejí i následnou pomoc při právních náležitostech prodeje nemovitosti. Správně sepsaná smlouva se všemi klíčovými body a náležitostmi patří k opravdu důležitému kroku, který se nevyplatí podceňovat. Výběr hypotéky a zajištění financování si můžete vyřešit sami, nebo se opět můžete obrátit na zkušeného makléře. Ten poradí, do kolika procent hodnoty nemovitosti se vyplatí brát si hypotéku a doporučí i výhodné finanční produkty.

Vyřízení daňového přiznání

Po úspěšném prodeji ještě není všemu konec. Zbývá vyřešit poslední detaily. Daň z nemovitosti již platí kupující, i tak je ale nutné znát postupy, jak celý proces zakomponovat do vlastního daňového přiznání a jak nic nezkazit.

Vybírejte rozumně

Když se podíváte, co všechno je v rukou realitního makléře, je jasné, že existuje mnoho způsobů, jak by vás mohl podvést. Tomu zabráníte výběrem osvědčené realitní kanceláře. Sledujte reference, pročtěte si internetové stránky a seznamte se s tím, jak makléř pracuje. V neposlední řadě je dobré sledovat i tradici firmy, ve které působí. V tomto ohledu doporučujeme zavedenou realitní kancelář Pubec v Plzni s více než 26 lety praxe v oboru, což ji staví do pozice první soukromé realitní kanceláře v Plzni. Správným výběrem kanceláře totiž dokážete značně zvýšit šance na úspěšný prodej nemovitosti, třeba i za vyšší cenu.

Článek Prodáváte dům nebo byt? S čím vším pomůže realitní makléř byl publikován 7. července 2016 v 23.30 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...