Půjčky jsou věčné téma. Kdy zvolit tu rychlou?

Půjčky jsou věčné téma. Kdy zvolit tu rychlou?

Všimli jste si někdy, kolik reklamy na nejrůznější půjčky se objevuje v televizi, novinách, na internetu či na billboardech? Ať už se jedná o hypotéky, půjčky na podnikání, spotřebitelské úvěry či drobné půjčky, žijeme ve světě, kde půjčovat a půjčovat si je zkrátka in. Je to jednoduché, od doby, kdy peníze přestaly být kryty zlatem a ztratily tak svoji reálnou hodnotu, je všechna věda pouze v přepisování čísel na bankovních účtech.

Není půjčka jako půjčka

Půjčka je dnes často něčím, za co se lidé stydí. Nikdo se vám nepochlubí, že si na ten nový byt, auto, telefon, cokoli jiného, půjčil. Přitom existují půjčky, které jsou v některých situacích nutné a často i výhodné. Typickým příkladem za všechny je hypotéka. V posledních letech snad nikdo z vás nepřehlédnul informaci, že úrokové sazby u hypoték jsou na svých minimech a že kdy stavět, když ne teď. Je to pravda, a půjčka je v tomto směru jednak nutná – málokdo nakupuje nemovitost za hotové a také i výhodná. V uplynulých letech se úrokové sazby dostaly pod úroveň inflace. To znamená, že peníze se znehodnocují rychleji, než jaký je úrok u vaší hypotéky. Banka tedy prodělává, na rozdíl od vás.
Dalším úvěrem, za který se dle nás nemusíte rozhodně stydět je úvěr na podnikání. Je to totiž investice, kterou vložíte do svého byznysu a která se vám časem vrátí. Navíc přispívá k vaší finanční svobodě a samostatnosti. Podnikatelské úvěry jsou navíc většinou velmi přátelské k začínajícím podnikatelům, tudíž někdy je škoda jich nevyužít.
Ze spotřebitelských úvěrů rovněž schvalujeme např. úvěr na automobil. Auto vám ušetří čas, stáváte se flexibilním, zaměstnavatelé navíc sem tam preferují uchazeče s vlastním automobilem. Auto může navíc sloužit i pro vaše podnikání.

Spotřebitelské úvěry

Souhrnně schvalujeme spotřebitelské úvěry na všechno, co vám určitým způsobem pomůže vyrůst. Ať už je to vzdělání, podnikání, praktické hmotné věci a samozřejmě nemovitosti.
Co se týká úvěrů především na hmotné věci, vždy zvažte, zda si půjčkou nepřiděláte více starostí, než dosud máte. Půjčit si totiž je velmi jednoduché, ochota splácet je však už něco jiného. Navíc u běžných spotřebitelských úvěrů nezapomeňte na často vysoký úrok, takže z nevinné půjčky na novou televizi se může stát problém, který budete umořovat ještě hodně dlouho. Podobnou pastí jsou i kontokorentní úvěry, které dávají pocit, že peníze na účtu máme, i když reálně jsme vůči bance v dluhu.
Jsou situace, které jsou nepředvídatelné. Např. pokažená lednička před výplatou, nabourané auto po Vánocích, atd. Pokud jsme majetek nepojistili, nemáme finanční rezervu pro podobné případy a nikdo z rodiny nám není schopen na řešení následků těchto situací půjčit, pak nám nezbývá, než některou z půjček využít. Předem však zdůrazňujeme, že toto by měla být až ta poslední varianta.

Rychlé půjčky

Na rychlé půjčky před výplatou máme rozporuplné názory. Nevýhodou je, že jakmile přijde výplata, tak poslední věc, na kterou budete myslet, je splátka půjčky, kterou jste si před pár dny vzali. Takže místo uskromnění se budete s výplatou nakládat jako běžně, a onen úvěr vám do další výplaty zůstane. Co se stane, když vám pochybí peníze i před další výplatou, to už si domyslete sami. Naším úkolem však není jen kritika a proto se pojďme podívat na výhody takovýchto půjček. Za předpokladu, že máte dost rozumu, abyste půjčku spláceli. Obrovskou výhodou je rychlost. Peníze máte na účtu okamžitě, a tak můžete ihned řešit vzniklou finanční situaci. Žádné papírování, zbytečná administrativa, lustrování vaší finanční situace a nahlížení do registru dlužníků. Prostě máte peníze na účtu, znáte datum splatnosti a zbytek je na vás.

Na drobné rychlé půjčky ihned jsme našli šikovný portál, podívejte se na tento odkaz. V džungli půjček je tato stránka doslova kompasem, bez kterého se na výpravu nepouštějte. Po rozkliknutí odkazu si můžete vybrat, zda chcete půjčit od banky či nebankovní společnosti a pak už jen koukáte na srovnání parametrů půjček. Když kliknete na srovnání půjček, zadáte částku, kterou potřebujete, vyfiltruje vám to přehled společností, u kterých si můžete aktuálně půjčit. Každá z nich má navíc přesně rozepsáno, jak sjednání úvěru probíhá, co vše budete potřebovat, dokdy musíte úvěr splatit a také recenze klientů. Často lidé využívají např. rychlé půjčky před výplatou, jejich srovnání najdete na tomto odkazu. Půjčku pak už jen sjednáte. Nejsme fandové rychloúvěrů, jak už jsme říkali mnohokrát. Tahle stránka je ale něco, co doporučujeme. Je to pomocník a ideální nástroj pro výběr půjčky, která vás zatíží nejméně a napáchá minimální škody. Za nás deset z deseti.

Článek Půjčky jsou věčné téma. Kdy zvolit tu rychlou? byl publikován 3. dubna 2016 v 22.30 v rubrice PR články a Půjčky. Autorem článku je Barbora Keprdová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...