Vyrazte na české hory. Vyplatí se to

Tagy:  dovolená, české hory

Vyrazte na české hory. Vyplatí se to

V naší republice se nachází spousta lyžařských center. Liší se cenou, nabídkou služeb i kvalitou sjezdovek a hotelů. Vybere si ovšem každý. Českým horám nepřispívá, že lyžování v Alpách zlevňuje. Pokud ale zůstanete věrní našim horám, určitě nebudete litovat.

Zůstaňte věrní českým horám

České hory dokáží nabídnout opravdu pěkné ubytování, kvalitní sjezdovky a celkově velmi krásnou dovolenou, kterou si budete dlouho pamatovat. Na své si přijdou profesionální lyžaři, začátečníci, děti i dospělí. A je jedno jestli dáváte přednost lyžím, snowboardu nebo běžkám.

Navíc nemusíte trávit hodiny v autě, abyste dojeli do Rakouska nebo Itálie. A dovolená v ČR má ještě pár příjemných bonusů. Nemusíte umět cizí jazyk a odpadá shánění eur.

Krkonoše, Jizerky nebo Krušné hory?

Krkonoše jsou velmi oblíbená cílová destinace pro zimní dovolenou. A to pro běžkaře i sjezdaře. Sjezdovky jsou kvalitně zasněžené a můžete si vybrat i z různých obtížností. Kromě pěkně udržovaných sjezdovek zde najdete i desítky kilometrů dlouhé běžecké trati.

Další možností jsou Krušné hory, které jsou ale trošku nebezpečné kvůli nepředvídatelnému počasí. Ale i tyto hory nabízí velmi pěkné sjezdovky i ubytování. Jedná se o ráj především pro snowboardisty.

Nesmíme zapomínat ani na Jeseníky, kde si také můžete užít perfektní zimní dovolenou. A pokud jste fanoušky skialpinismu, nesmíte vynechat túru kolem Pradědu.

Jestliže se chystáte na vyložené běžkařskou dovolenou, přemýšlejte o Jizerkách nebo Šumavě.

Cena záleží na vašich preferencích

Můžete si koupit celý zájezd. Tedy ubytování, stravu i permanentky na sjezdovku. Ale je možné také koupit jednotlivé položky zvlášť. Zajistit si střechu nad hlavou je základ. Ale jestliže víte, že nebudete každý den chodit na sjezdovku, je zbytečné si kupovat „permici“ na celý týden. A strava? Pokud je to možné, vyplatí se mít k dispozici kuchyňku. Restaurace na horách bývají předražené.

Úvodní obrázek: Emilian Robert Vicol/flickr.com

Článek Vyrazte na české hory. Vyplatí se to byl publikován 8. února 2016 v 00.00 v rubrice Ostatní. Autorem článku je Nikol Havlatová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...