3 tipy, jak si vybrat nebankovní půjčku za účelem koupi automobilu

3 tipy, jak si vybrat nebankovní půjčku za účelem koupi automobilu

Koupě auta není levná záležitost – a jen málokdo si může dovolit pořídit nový vůz bez toho, aniž by získal finanční pomoc od rodiny nebo instituce. Pokud i vy patříte mezi ty, kteří přemýšlejí, jak svůj vysněný vůz zafinancovat, máme pro vás 3 důležité rady.

Úvěr nebo leasing

Pokud přemýšlíte nad pořízením automobilu, měli byste si v první řadě rozmyslet, jestli máte zájem spíš o úvěr nebo o leasing. Půjčka na auto má tu velkou výhodu, že je auto okamžitě po zaplacení ve vašem vlastnictví. Pokud splácíte leasing, tak automobil vlastně není váš, dokud jej zcela nesplatíte – ale používat jej samozřejmě můžete. Leasingy jsou lákavé především pro klienty, kteří mají obavu, že by klasickou půjčku nedostali.

Bankovní nebo nebankovní úvěr

Pokud se rozhodnete, že chcete, aby bylo auto hned po zaplacení vaše, je to vás úvěr to správné řešení. Další problém nastává v tom vybrat, od koho a za jakých podmínek si půjčíte. V poslední době se hlavním oblíbencem stala nebankovní půjčka. Má mnoho výhod, mezi které patří:

  • Rychlost
  • Dostupnost
  • Velký výběr produktů
  • Jednoduchost

Nebankovní úvěry jsou vhodným řešením i pro ty, kteří nemají dostatečnou bonitu na to, aby zažádali o klasickou bankovní půjčku. Jednoduchým řešením je půjčka bez doložení příjmu. Ta je oblíbenou stálicí v nabídce mnoha nebankovních institucí. Každá instituce má ale vlastní pravidla, podle kterých žádosti schvaluje – často se liší například v minimálním věku žadatele o úvěr.

Jednoduše a s minimem papírování

Nekonečné papírování a obíhání nesčetně poboček je noční můrou snad každého člověka, který přemýšlí o vyřízení úvěru na auto. Dobrou zprávou je, že se tomu lze dneska jednoduše vyhnout. Půjčka je ideálním řešením, které vás těchto nepříjemností ušetří. Navíc jsou na webových stránkách úvěrových společností dnes již standardem ilustrativní kalkulačky, díky kterým je spočítání vyhovujících splátek jednoduchou záležitostí.

Je důležité si uvědomit, že úvěr vždy představuje závazek, který není radno zanedbat. Dobrou prevencí jsou proto různá pojištění, která vás ochrání například před krátkodobou neschopností splácet – například při nemoci nebo při ztrátě zaměstnání.

Článek 3 tipy, jak si vybrat nebankovní půjčku za účelem koupi automobilu byl publikován 25. září 2019 v 23.45 v rubrice Půjčky. Autorem článku je Redakce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...